CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

Postbus 1312
3500 BH UTRECHT

T: +31(0)30 2300093
F: +31(0)30 2343886

info@cas-international.org
www.cas-international.org

CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en andere ‘culturele’ evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook fiestas (‘patroonsfeesten’) onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.

CAS International, opgericht in 1993, is de grootste organisatie ter wereld die zich exclusief richt op het bestrijden van het stierenvechten en wrede patroonsfeesten. We hebben onze werkzaamheden onderverdeeld in projecten, samengesteld op basis van intensief onderzoek en samenwerking met zusterorganisaties in alle stierenvechtlanden. Een aantal voorbeelden van projecten, waar we op dit moment mee bezig zijn:

•    We lobbyen bij de Europese Unie en bij nationale en lokale overheden in Europa en Latijns-Amerika.
•    We organiseren conferenties over het stierenvechten en geven lezingen over het lijden van stieren tijdens stierengevechten.
•    Tijdens conferenties en buitenlandse reizen leggen we contact met lokale anti-stierenvechtorganisaties en dierenbeschermers.
•    We houden opiniepeilingen in de stierenvechtlanden om te zien hoe de bevolking over het stierenvechten denkt. Met de resultaten kunnen wij lokale politici ervan overtuigen het stierenvechten af te schaffen.
•    We verzoeken sponsors van stierengevechten om deze industrie niet meer te steunen.
•    We vragen gemeenten in de stierenvechtlanden om zich stierenvechtvrij te verklaren.
•    We geven voorlichting aan het Nederlandse publiek over de wreedheid van stierengevechten en fiestas met dieren.

CAS International ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften. We zijn in het bezit van het CBF-keurmerk en zijn door de Belastingdienst erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

 

 

Nieuws gerelateerd aan CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

Stierenvechten

Motie tegen EU subsidies stierenvechten ingediend

Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) werkt momenteel aan het einde van de Europese subsidies die naar het stierenvechten gaan. Om dit doel te bereiken nam CAS contact op met alle Nederlandse fracties in het parlement, om vanuit Nederland druk uit te oefenen op de Europese Unie.

Lees meer »

Voorlopig geen traditionele stierengevechten op de Balearen

Voorlopig zullen er geen traditionele stierengevechten meer gehouden worden op de Balearen, in Spanje. De Spaanse regering wilde de plannen van het parlement van de Balearen tegenhouden, maar dat is mislukt. De wet die het houden van traditionele stierenvechten op de Balearen onmogelijk maakt is gewoon weer van kracht.

Lees meer »
Stierenvechten

Colombiaanse regering tegen stierenvechten

Het stierenvechtseizoen in Colombia is net begonnen, met als eerste een stierengevecht in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Tot 18 februari zullen hier stierengevechten plaatsvinden. Bij het eerste stierengevecht was niet eens de helft van de arena gevuld met bezoekers.

Lees meer »
Ferdinand

Ferdinand te zien in Nederland

De animatiefilm Ferdinand is te zien in de Nederlandse bioscopen. Ferdinand gaat over een grote stier in Spanje, die geselecteerd wordt voor het stierenvechten. Hij wordt beschouwd als een agressief en gevaarlijk dier en geschikt voor stierengevechten in de arena. Maar dat wil Ferdinand helemaal niet, hij wil terug naar zijn familie.

Lees meer »

Spaanse regering wil stierenvechten op de Balearen doordrukken

De Spaanse regering heeft beroep aangetekend bij het Spaanse Constitutionele Hof vanwege het einde van traditionele stierengevechten op de eilandengroep de Balearen. Sinds 11 augustus is het in deze deelstaat verboden om tijdens stierengevechten stieren te doden én te verwonden.

Lees meer »
Stierenvechten Maria Arias

Kunstenares zamelt geld in tegen het stierenvechten

Kunstenares Maria Arias maakte recentelijk een prachtig schilderij van onze adoptiekoe Ruth, die in een Spaanse opvang leeft én gered is uit de stierenvechtindustrie. Maria Arias verkocht het schilderij voor 119 euro aan Fleur de Croes voor de zorg van Ruth. Door het maken van het schilderij wilde Maria Arias mensen ervan bewust maken dat stierengevechten wreed zijn en verboden moeten worden.

Lees meer »
Adopteer stier

Adopteer vuurstier Polvorín

Polvorín is een vechtstier met een heftig verleden. In november 2015 werd Polvorín vreselijk mishandeld op het hoofdplein van Medinaceli (Soria, Spanje). Volgens de gebruiken van deze oude traditie werd Polvorín vastgezet aan een paal en werden er aan zijn hoorns twee ballen doordrenkt met terpentijn en zwavel gebonden. Hierna werden ze in brand gestoken.

Lees meer »