Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Postbus 2040
3000 CA
Rotterdam

T: 010 – 70 32 381
E: foundation@erasmusmc.nl
W: www.danieldenhoedfonds.nl
www.maakkankerkansloos.nl

FB LinkedIn Twitter

Daniel den Hoed Fonds
Kanker de wereld uit helpen. En tot het zover is, er in ieder geval voor zorgen dat we de behandeling van kanker zo effectief mogelijk maken en aandacht hebben voor de kwaliteit van leven van de patiënt. Dat is het doel van het Daniel den Hoed Fonds. De oproep van het fonds naar buiten toe is dan ook: ‘Maak kanker kansloos’.

Per jaar krijgen bijna 110.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen, met name omdat onze samenleving steeds meer oudere mensen kent, maar ook omdat we niet meer overlijden aan andere ziektes en dus een grotere kans hebben op het ontwikkelen van kanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker. In 1992 waren dit er nog 38.200. Percentueel is dit een beduidende verlaging van het aantal sterfgevallen. Was tussen 1989 – 1993 de vijfjaarsoverleving 48%, tegenwoordig (2011 – 2015) is deze 64%. Een grote stap vooruit, maar het kan en het moet nog beter.

Het Daniel den Hoed Fonds steunt wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De focus ligt op de aanschaf van baanbrekende apparatuur en de ondersteuning van jong wetenschappelijk talent. Door middel van onderzoek proberen we stappen te maken in (a) een eerdere diagnose, (b) een behandeling op maat voor elke patiënt met kanker en (c) een betere kwaliteit van leven.

Iedere dag werken onze collega’s in het Erasmus MC Kanker Instituut aan hogere kwaliteit van de zorg bij kanker. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe, veelbelovende behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in hun laboratoria naar nieuwe kennis over kanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Kanker Instituut snel in de praktijk getoetst. Onze onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top.

Wat doet het Erasmus MC Kanker Instituut
Eén op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je maar één ding: overleven. In het Erasmus MC Kanker Instituut strijden wij, samen met onze patiënten, tegen deze ziekte. Samen weten we meer, kunnen we meer en bereiken we weer. Onze patiënten en specialisten vormen op deze manier een sterk team in de strijd tegen kanker.

Het Erasmus MC Kanker Instituut is dé plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samen komen. Onze grootste wens is het overwinnen van kanker. Wij dragen daar aan bij door state-of-the-art kankeronderzoek zo snel mogelijk door te vertalen naar de kliniek. Wij willen grenzen verleggen en zullen nooit stoppen met zoeken naar nieuwe behandelingen, nieuwe therapieën en nieuwe medicijnen. Onze patiënten plukken daar dagelijks de vruchten van.

Samen maken we kanker kansloos
We hebben al veel bereikt, maar er is nog aanzienlijk meer kennis nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen. Maar daar is geld voor nodig: voor meer onderzoek en voor geavanceerde apparatuur. Het Erasmus MC Kanker Instituut en zijn patiënten zijn voor dat geld mede afhankelijk van fondsenwerving, legaten, nalatenschappen en donaties van particulieren en bedrijven.

Mogen wij ook op u rekenen? Onze dank is groot.

Erasmus MC & Erasmus MC Foundation
Het Daniel den Hoed Fonds is onderdeel van de Erasmus MC Foundation. Het Erasmus MC wil leidend zijn in innovaties voor gezondheid. De Erasmus MC Foundation steunt deze ambitie door baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Samen voor een gezonde toekomst!


Nieuws gerelateerd aan Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Daniel3daagse

Loop, ren, zwem of fiets in 2019 en Maak Kanker Kansloos!

In het weekend van 21 t/m 23 juni 2019 organiseert het Daniel de Hoed Fonds een sportieve driedaagse met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek in het Erasmus MC. De Daniel3daagse is het hoogtepunt van de campagne Maak Kanker Kansloos die in januari 2019 in samenwerking met RTV Rijnmond van start gaat.

Lees meer »
Daniel den Hoed fonds

€ 40.000 voor Daniel den Hoed bij BIS Benefietavond

Donderdag 1 november organiseerde BIS BV een benefietavond met veiling voor het Daniel den Hoed fonds. In een sfeervolle zaal in het Zalmhuis in Capelle a/d IJssel genoten meer dan 70 gasten van een shared dineren konden ze in twee veilingrondes bieden op uiteenlopende items.

Lees meer »
Maak Kanker Kansloos

Maak Kanker Kansloos Campagne groot succes!

In de maanden mei en juni heeft het Daniel den Hoed Fonds actief campagne gevoerd, onder de bekende slogan ‘Maak Kanker Kansloos’. In samenwerking met RTV Rijnmond werd er in deze periode opgeroepen om in actie te komen voor de aanschaf van een innovatieve elektronenmicroscoop.

Lees meer »
Tour for Life

De start van de 10e editie van Tour for Life nadert…

Tour for Life wordt alom geroemd als de mooiste en meest indrukwekkende etappekoers. Dit jaar wordt de 10e editie gehouden van 26 augustus t/m 2 september 2018.  De renners van Tour for Life rijden in acht dagen van Italië naar Nederland. Ze beklimmen loodzware cols en fietsen gemiddeld 170 kilometer per dag.

Lees meer »