Hersenstichting

Postbus 191
2501 CD Den Haag

tel: 0031 70  360 48 16

Secretariaat: 9.00 tot 17.00 uur

Infolijn (niet voor persoonlijk medisch advies): 070 – 209 22 22 (op werkdagen van 09.30 tot 12.00 uur) of infolijn@hersenstichting.nl.

 

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit.

De komende 25 jaar gaan we grote vooruitgang boeken. We staan op de drempel van grote doorbraken. Met elektroden tot diep in de hersenen kunnen we in de toekomst symptomen onder controle houden! Door genetisch onderzoek zullen we ontdekken wie er aanleg hebben om ziek te worden en hoe we die aanleg kunnen wegnemen. We zullen nieuwe medicijnen ontwikkelen om hersenziekten te bestrijden en te voorkómen. Door ontwikkeling van technologie kunnen we nog beter zien hoe de hersenen werken en zullen we nieuwe behandelingen en hulpmiddelen vinden. En al die puzzelstukjes zullen samen, bij steeds meer hersenaandoeningen, genezing of verlichting brengen.
Steun ons hierbij door de Hersenstichting op te nemen in uw testament of door een schenking.

Neem contact op met Henriëtte Hindriks via hhindriks@hersenstichting.nl of 070 – 302 47 40.

hersenonderzoek EEG vrouw

Nieuws gerelateerd aan Hersenstichting

Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop

Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Dat kan ook jou overkomen. Want 1 op de 4 heeft een hersenaandoening. Tijdens de landelijke collecteweek van 29 januari t/m 3 februari zetten ruim 18.000 vrijwilligers zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. Geef om je hersenen en geef aan de collectant!

Lees meer »

Het verhaal van Anouk

Anouk heeft sinds haar hersenbloeding moeite zich te oriënteren. Als ze naar de supermarkt gaat, weet ze, ondanks het feit dat ze daar haar dagelijkse boodschappen doet, niet waar de melk staat. Ook binnen het schoolgebouw van haar zoontje weet ze niet het juiste klaslokaal te vinden.

Lees meer »

30% minder terugval in depressie

Door het vroegtijdig herkennen van een dreigende terugval in depressie willen onderzoekers van UMC Groningen, UMC Utrecht Hersencentrum en University of Oxford 30% minder recidieven (het terugvallen in een depressie) bereiken.

Lees meer »

MAX live-uitzending: Geef om je hersenen

MAX zendt op woensdag 15 april om 21.25 uur op NPO 1 de live-uitzending ‘Geef om je hersenen’ uit om aandacht te vragen voor hersenonderzoek. Een avondvullend programma met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van ons brein.

Lees meer »