Medisch Comité Nederland-Vietnam (MCNV)

Weteringschans 32
1017 SH Amsterdam

www.mcnv.org
info@mcnv.nl

Voor giften: NL16INGB0001090400
ANBI_keurmerken        

1968-2018: Vijftig jaar op de bres voor de meest kwetsbare mensen in Vietnam en Laos

MCNV is een internationale netwerkorganisatie met kantoren in Vietnam, Laos en Nederland. MCNV werkt op het gebied van gezondheid, sociale integratie en levensonderhoud, duurzame productie en aanpassing aan de klimaatveranderingen. Al deze activiteiten zijn gericht op een duurzame verbetering van de positie van kansarme groepen in de samenleving in Vietnam en Laos.

Ondanks de wereldwijde economische groei kan een groot aantal mensen nog niet profiteren van de toegenomen welvaart en vooruitgang. Ze worden gestigmatiseerd, gediscrimineerd en structureel uitgesloten van kansen en positieve ontwikkelingen, die de toenemende welvaart ook hen zou kunnen bieden als die eerlijker verdeeld zou worden in hun samenleving. De internationale bezorgdheid over de toenemende ongelijkheid binnen samenlevingen is onder het motto ‘Leave No One Behind’ opgenomen in de Sustainable Development Goals (= Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. MCNV draagt met programma’s en samenwerkingsverbanden bij aan een meer inclusieve samenleving, waarin alle mensen gelijkwaardige kansen krijgen op maximaal lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

VISIE
We zien een wereld voor ons, waarin de samenleving alle mensen ondersteunt in hun ontwikkeling naar maximaal welzijn en een volwaardige maatschappelijke positie.

MISSIE
Onze missie is om gemarginaliseerde mensen in Zuidoost-Azië onafhankelijk en duurzaam toegang te geven tot middelen en diensten, waarmee ze hun gezondheid verbeteren en sociaal, maatschappelijk en economisch volledig meetellen.


Nieuws gerelateerd aan Medisch Comité Nederland-Vietnam (MCNV)

Phu Mo

Een goede start voor kleuters in Phu Mo

Toen we u vorig jaar vroegen om de mensen in de provincie Quang Tri te steunen, reageerde u hartverwarmend en maakte u het mogelijk hen te blijven steunen. Deze winter stellen wij twee nieuwe projecten aan u voor.

Lees meer »
MCNV

In 45 dagen 1,5 kilo aangekomen!

Toen ik de baby voor het eerst zag kon ik niet geloven dat hij al 8 maanden oud was. Als arts dacht ik dat hij pas vijf of zes maanden oud was. Ik schrok nog meer toen ik hoorde dat zijn gewicht slechts 4,5 kg was - het normale gewicht van een baby van twee maanden.

Lees meer »
MCNV

Oude tradities zetten jongeren op achterstand

Het is haast niet voor te stellen in deze tijd van vooruitgang maar in sommige dorpen in Vietnam bepalen eeuwenoude tradities nog steeds het dagelijks leven. Tienermeiden worden jong zwanger, moeten trouwen en meteen van school af. De jongeren willen deze traditionele manier van leven doorbreken, maar hoe doe je dat? MCNV heeft een plan gemaakt om te helpen en met uw steun lukt het!

Lees meer »
werkbijen van Vietnam

Kerstactie 2016: Steun de werkbijen van Vietnam

Overal in Vietnam zijn vrouwen hard aan het werk, op de rijstvelden, in winkeltjes en restaurantjes, maar ook straten vegen in Hanoi en Ho Chi Minh-stad in het holst van de nacht. Als echte werkbijen houden deze vrouwen alle ballen tegelijk in de lucht, maar wat als er een kink in de kabel komt?

Lees meer »
mcnv

MCNV maakt beroepsopleiding ergotherapie mogelijk

Vietnam werkt al ruim veertig jaar aan revalidatie van mensen met een beperking, maar deze mensen worden zelden begeleid bij de praktische problemen van alledag. Hoe kun je koken, de was doen, jezelf verzorgen als je een handicap hebt? En hoe red je het op het werk of op school?

Lees meer »
Guus Paardekooper MCNV

Nieuwe directeur-bestuurder MCNV

Op 1 januari 2016 is Guus Paardekooper in dienst getreden als directeur-bestuurder van het MCNV. De eerste drie maanden van 2016 zal hij deze functie samen met Pamela Wright vervullen, om zo goed te kunnen worden ingewerkt.

Lees meer »

Ziekten zijn grenzeloos

Het MCNV is al veertig jaar actief in de Vietnamese provincie Quang Tri. In 2003 vroeg het provinciebestuur van Quang Tri ons om de buren in de provincie Savannakhet in Laos te helpen.

Lees meer »

Bommen en granaten in Laos

Savannakhet is een bergachtige provincie in Laos, grenzend aan Vietnam. Tijdens de Amerikaanse oorlog in Vietnam (1964-1975) werd dit gebied zwaar gebombardeerd.

Lees meer »