Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp
Wismarstraat 7
7418 BN Deventer
Tel: 0570 – 611 899
IBAN: NL35 RABO 0707 0707 40
KvK: 41080756
RSIN/fiscaal nummer: 002863960
Website: www.kinderhulp.nl

kinderfonds-facebook kinderfonds-twitter kinderfonds-youtube kinderfonds-linkedin


Ieder kind wil erbij horen, toch?! Voor de 1 op de 8 kinderen en jongeren die in ons land in armoede opgroeien, is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Zij kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Gelukkig kunnen deze kinderen rekenen op Nationaal Fonds Kinderhulp.

Wij zijn er voor ze, wanneer er thuis geen geld is voor de zaken die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Zodat ze een fiets hebben om met hun vriendjes en vriendinnetjes naar school te gaan, ze eens een dagje uit kunnen en geld hebben om spullen voor hun opleiding te bekostigen.

Zoals Ruben, die al vanaf jongs af aan kok wilde worden. Toen zijn vader overleed en moeder niet in staat was om alleen voor haar kinderen te zorgen stond zijn droom op losse schroeven. Hij had een bijbaantje en werkte keihard, maar had niet genoeg geld om de spullen zoals kleding, koksmessen en boeken aan te schaffen. Gelukkig kon zijn begeleider beroep doen op Kinderhulp en kan hij gaan doen wat hij het allerleukste vindt: koken!

Naast individuele hulp zet Kinderhulp zich in voor diverse projecten gericht op participatie en ontwikkeling. Met Kinderzwerfboek stimuleren we bijvoorbeeld het lezen onder kinderen en zorgen we dat ze makkelijk toegang hebben tot leuke boeken.

Nieuws gerelateerd aan Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp

De jaarlijkse collecte van Fonds Kinderhulp is dit jaar van 15 t/m 20 april. Ze zijn dus alweer druk bezig met de voorbereidingen en hebben jouw hulp nodig!

Lees meer »

Zomerpret voor ieder kind!

Het is bijna zomer! Dé tijd om leuke dingen te doen, zoals dagjes uit te gaan of misschien zelfs wel met het hele gezin op vakantie. Voor 1 op de 9 kinderen die in Nederland opgroeien is dit helaas anders. Zij leven in armoede en blijven thuis, terwijl vriendjes en vriendinnetjes er wel op uit trekken naar bijvoorbeeld een pretpark of het zwembad.

Lees meer »
Nationaal Fonds Kinderhulp

Voor Kodi betekent een fiets de wereld

Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook de kinderen die in armoede opgroeien. Dat vindt u toch ook? U kunt deze kinderen helpen tijdens de collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp, die loopt van 15 tot en met 21 april.

Lees meer »
Kinderhulp zomer

Zomerpret

Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang geen school, kamperen in Frankrijk en allemaal leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Althans, als je niet in armoede opgroeit. 1 op de 8 kinderen in Nederland hebben helemaal niet zo’n leuke vakantieperiode. Ze zien er juist tegenop, omdat ze nergens heen gaan en geen andere leuke dingen beleven.

Lees meer »
kinderhulp

Danique dolgelukkig met haar tweedehands fiets

Nederland is een echt fietsland. Waar je ook kijkt, je ziet vrijwel altijd een fietser voorbij zoeven. Op weg naar school, de sportclub of muziekles. Vaak samen met anderen, waardoor het fietsen ook een sociaal momentje biedt. Toch is een fiets niet voor alle kinderen zo gewoon. Dit bleek wel uit de brief die wij ontvingen van de ambulant gezinsbegeleider van Danique (10).

Lees meer »

Geldzorgen onder scholieren

Een op de vijf scholieren op het voortgezet onderwijs heeft het thuis financieel moeilijk. Dit blijkt uit het Nibud-Scholierenonderzoek, waarin voor Nationaal Fonds Kinderhulp enkele vragen over armoede hebben meegelopen.

Lees meer »