Nierstichting

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum
info@nierstichting.nl 
www.nierstichting.nl

Postadres
Postbus 2020
1400 DA Bussum

Bel 035 697 80 00 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur

Bankrekening en Kamer van Koophandel
IBAN: NL70 INGB 0000 0880 00
bankidentificatiecode BIC: INGBNL2A
RSIN / fiscaal nummer: 002957851
De Nierstichting is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, KvK 41197093

 Bronvermelding: Nierstichting

Waar werken wij aan?

Werken je nieren niet, dan ga je dood. De Nierstichting zet alles op alles zodat nierpatiënten in leven blijven en echt blijven leven: met een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie om gewoon mens te zijn.

De Nierstichting wil daarom het aantal donoren vergroten en doneren bij leven stimuleren. We zetten in op preventie. Door vroege opsporing van mensen met nierschade, met voorlichting en door aandacht te vragen voor minder zout in het eten. We werken keihard aan een draagbare kunstnier en maken onderzoek mogelijk naar de genezing van nierziekten.

Nalaten aan de Nierstichting

Fabian zit 40 uur per week vast aan een enorm dialyseapparaat. “Dankzij dialyse leef ik nog. Voor mijn zoon Dirk, die ook cystenieren heeft, hoop ik op een echte oplossing.”  Dialyse is zwaar en maakt je wereld klein. Daarom zijn de ambities van de Nierstichting groot. Iedere nalatenschap aan de Nierstichting, hoe klein ook, maakt de wereld van nierpatiënten weer groot – voor ’t leven van deze en opvolgende generaties. Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe u wilt voortleven? Vraag gratis magazine Voortleven aan.
https://www.nierstichting.nl/nalaten/aanvragen-magazine/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u vragen over nalaten aan de Nierstichting?

Uw nalatenschap regelen is een persoonlijk proces. Maar mogelijk heeft u specifieke vragen aan de Nierstichting en wilt u zich laten informeren hoe uw bijdrage het verschil kan maken.

Cindy Letschert, specialist Nalaten, kan u meer vertellen; telefonisch of in een verblijvend, persoonlijk gesprek. T: 035-6978074 ; E: cindyletschert@nierstichting.nl

 

 

 

 

 

 

Nieuws gerelateerd aan Nierstichting

De Nalatenschap

Kijktip

Heeft u zondag de aangrijpende aflevering over het levensverhaal van Eefje van ’t Rood in TV programma “De Nalatenschap” gemist? Kijk dan komende zaterdag, 8 december, om 16.30 uur naar SBS6. Dan wordt deze aflevering herhaald en ziet u het aangrijpende levensverhaal van mevrouw Eefje van ’t Rood (81).

Lees meer »
Nierstichting

Onze droom voor duizenden nierpatiënten is nierziekten genezen

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 16 t/m 22 september tijdens de collecteweek van de Nierstichting, die dit jaar 50 jaar bestaat. In het hele land gaan deze week enthousiaste collectanten op pad om te helpen onze droom te realiseren: nierziekten kunnen genezen. Alle bijdragen helpen daarbij.

Lees meer »

Nierziekten genezen

De Nierstichting is 50 jaar actief. Al heel wat dromen hebben we kunnen realiseren, door te durven en te doen. Maar nog steeds is daar die harde werkelijkheid. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is nierziekten te genezen. Zodat we nierpatiënten hun leven kunnen teruggeven. Jouw hulp is hierbij hard nodig.

Lees meer »
Nierstichting

50 jaar Nierstichting

Hieperdepiep Hoera!  We zijn in een feeststemming, want vandaag vieren we ons 50-jarig jubileum! 50 jaar van dromen, durven en doen.

Lees meer »

Collectanten worden steeds meer gewaardeerd!

Bij elkaar zamelen collectanten zo’n 40 miljoen euro in. Daar zijn niet alleen de goede doelen blij mee, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Ook de samenleving waardeert collectanten steeds meer. In 2014 kregen ze nog een 6,8 maar dat rapportcijfer is inmiddels gestegen naar 7,2.

Lees meer »

Nierstichting Restaurant driedaagse; gastronomisch genieten bij top restaurants!

Ben jij een fijnproever en houd je van pure smaken? Op 6, 7 en 8 maart is de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Top restaurants bij jou in de buurt serveren dan een fantastisch tasting menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor lunch of diner. Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties en reserveer nu een tafel!

Lees meer »

Heeft u de bijzondere aflevering van Bep gezien?

Afgelopen zondag zond SBS6 een bijzondere aflevering uit van ‘De Nalatenschap’. In deze aflevering was de afwikkeling van de nalatenschap van mevrouw Bep Knol te zien, die 19 april jl. op 80-jarige leeftijd overleed. Haar hele leven hield Bep zich dapper staande ondanks de tegenslagen die zij tegenkwam.

Lees meer »