Ouwehands Zoo Foundation

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

T: 0317-650 200
E: ozf@ouwehand.nl
W: www.ouwehand.nl/ozf

 

fb tw you Instagram


Het voortbestaan van veel diersoorten wordt bedreigd door onder andere jacht, stroperij en handel, aantasting van het leefgebied en klimaatverandering. In een wereld waar de natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark Rhenen bewondering voor de natuur stimuleren en mensen aanzetten tot nadenken en handelen. Stichting Ouwehands Zoo Foundation (OZF) ondersteunt diverse beschermingsprojecten waarin wilde soortgenoten van dieren die in Ouwehands Dierenpark leven centraal staan. OZF zet zich onder andere in voor de bescherming van reuzenpanda in het wild en zijn habitat.

Bescherming van de reuzenpanda en zijn natuurlijk leefgebied
OZF werkt aan het herstel van het leefgebied van de reuzenpanda in de Chinese provincie Sichuan, waar de reuzenpanda in het wild leeft. Samen met de lokale bevolking worden ecoducten aangelegd tussen geïsoleerde leefgebieden door het aanplanten van bamboe en andere vegetatie. Daarnaast wordt de lokale bevolking geholpen met het ontwikkelen van alternatieve inkomstenbronnen in ruil voor het beschermen van het leefgebied van de reuzenpanda. Andere diersoorten in het leefgebied van de reuzenpanda profiteren hiervan mee!

Help de reuzenpanda
Wilt u met ons de reuzenpanda in het wild helpen? Ga naar www.ouwehand.nl/help-de-reuzenpanda voor meer informatie en om te bekijken hoe u aan dit specifieke project kunt bijdragen.

Samen met u!
Om de reuzenpanda en andere wilde soortgenoten van dieren die in Ouwehands Dierenpark leven te beschermen hebben we uw hulp hard nodig. Alleen samen kunnen we een vuist maken voor de natuur. Uw steun kunnen we niet missen. Word nu donateur of giftgever via www.ouwehand.nl/OZF of neem ons op in uw testament.

Nieuws gerelateerd aan Ouwehands Zoo Foundation

Park van Sint afbeelding

Kom naar het Park van Sint in Ouwehands Dierenpark!

Op 18, 24 en 25 november 2018 wordt Ouwehands Dierenpark weer omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows! Ontmoet de Sint en zijn pieten, ga op de foto met Amerigo en bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek.

Lees meer »

Ouwehands Zoo Foundation zet zich in voor de bescherming van de reuzenpanda en zijn natuurlijk leefgebied

Dankzij goede beschermingsmaatregelen is de status van de reuzenpanda in 2016 aangepast van ‘Bedreigd’ naar ‘Kwetsbaar’, iets minder bedreigd.  Echter is het nog steeds erg belangrijk dat er aandacht is voor bescherming van de reuzenpanda in het wild en zijn leefgebied. Ouwehands Zoo Foundation (OZF) zet zich in voor de bescherming van de reuzenpanda in het wild.

Lees meer »