Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Postbus 85090
3508 AB Utrecht
Huispostnummer: KE.01.129.2

Telefoonnummer: 088 972 72 72
Faxnummer: 088 972 5009
Website: www.prinsesmaximacentrum.nl

 

 

 

 


Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel 75% de ziekte overleeft, is dit percentage de afgelopen tien jaar nauwelijks gestegen. Dit overlevingspercentage kan omhoog door zorg en onderzoek op één locatie samen te brengen.

Kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker hebben daarom het initiatief genomen tot de oprichting van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Want alleen met één nationaal kinderoncologisch centrum waarin gespecialiseerde zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op het allerhoogste niveau samen worden gebracht, kunnen we de ambitie waarmaken om in de toekomst meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker te genezen. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling.

Sinds oktober 2014 worden kinderen met (verdenking van) een solide tumor in de buik of borst, zoals neuroblastoom, nier-, lever- of kiemceltumor, in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Per 1 juni 2015 geldt dit ook voor de diagnostiek en behandeling van kinderen met (een verdenking op) een oncologische aandoening uit de regio van het UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Momenteel is het Prinses Máxima Centrum gehuisvest binnen de muren van het WKZ in Utrecht, en in 2018 openen we onze nieuwbouw naast het WKZ.

Steun ons, want zo vechten we samen vóór kinderen tégen kanker!

 

 

Nieuws gerelateerd aan Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Samen topzorg verlenen aan kinderen met kanker!

Samen in Utrecht topzorg verlenen aan alle kinderen met kanker! Ga je mee? Dat is het motto van de wervingscampagne van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De campagne is 6 november jl. gestart. Met abri’s en posters op diverse plaatsen in Nederland, een radiospot op Radio 538, Sky Radio en 100%NL. Met aandacht op Facebook en de bijbehorende site: www.ikgamee.nl.

Lees meer »
Kinderoncologie

‘Na vijf jaar werd mijn dochter eindelijk schoon verklaard.’

Zeven jaar was ze pas, het dochtertje van ondernemer Bas de Voogd. De diagnose kwam snoeihard aan: acute lymfatische leukemie. Gelukkig is dit wél een verhaal met een happy end, want na vijf jaar werd Dieuwke, mede dankzij een periode van twee jaar intensieve chemotherapie, genezen verklaard.

Lees meer »
Prinses Maxima Centrum

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze vreselijke ziekte. Ondanks het feit dat de kans op genezing voor kinderen met kanker enorm is gestegen, is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen.

Lees meer »
Brain Tumor Drug Delivery Symposium

1st Dutch Brain Tumor Drug Delivery Symposium

Kennis over de moleculaire biologie van hersentumoren is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van gerichte middelen tegen deze tumoren. Niettemin is de prognose van veel kinderen en volwassenen met een hersentumor nog steeds slecht.

Lees meer »
Sporttuin in Prinses Máxima Centrum

Oranje-internationals realiseren Sporttuin in Prinses Máxima Centrum

Het Nederlands elftal en het Prinses Máxima Centrum zijn sinds 22 maart jl. op een bijzondere manier aan elkaar verbonden. De Oranje-internationals laten op hun kosten in het Prinses Máxima Centrum een binnentuin aanleggen. Hier kunnen de kinderen verder werken aan hun genezing en met elkaar spelen en sporten.

Lees meer »

Grote beurzen toegekend voor onderzoek kinderkanker

Wetenschapper dr. Jan Molenaar van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, heeft twee grote onderzoekbeurzen gekregen. Het betreft een Vidi-subsidie van € 800.000 en een subsidie van € 1.500.000 van de European Research Council (ERC).

Lees meer »

Stemmers gezocht!

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie doet mee aan een verkiezing, waarbij Utrechtse ondernemers projecten inbrengen die een kans verdienen.

Lees meer »