Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Postbus 85090
3508 AB Utrecht
Huispostnummer: KE.01.129.2

Telefoonnummer: 088 972 72 72
Faxnummer: 088 972 5009
Website: www.prinsesmaximacentrum.nl

 

 

 

 


Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel 75% de ziekte overleeft, is dit percentage de afgelopen tien jaar nauwelijks gestegen. Dit overlevingspercentage kan omhoog door zorg en onderzoek op één locatie samen te brengen.

Kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker hebben daarom het initiatief genomen tot de oprichting van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Want alleen met één nationaal kinderoncologisch centrum waarin gespecialiseerde zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op het allerhoogste niveau samen worden gebracht, kunnen we de ambitie waarmaken om in de toekomst meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker te genezen. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling.

Sinds oktober 2014 worden kinderen met (verdenking van) een solide tumor in de buik of borst, zoals neuroblastoom, nier-, lever- of kiemceltumor, in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Per 1 juni 2015 geldt dit ook voor de diagnostiek en behandeling van kinderen met (een verdenking op) een oncologische aandoening uit de regio van het UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Momenteel is het Prinses Máxima Centrum gehuisvest binnen de muren van het WKZ in Utrecht, en in 2018 openen we onze nieuwbouw naast het WKZ.

Steun ons, want zo vechten we samen vóór kinderen tégen kanker!

 

 

Nieuws gerelateerd aan Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Vacature | Arts voor het Outreach programma

Het Outreach programma van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft tot doel de genezingskans voor kinderen met kanker in ontwikkelingslanden te verhogen. Waar in Nederland kinderen met kanker een genezingskans van 75% hebben, is die in vele ontwikkelingslanden veel lager.

Lees meer »
Prinses Máxima Centrum

Aftermovie Opening Prinses Máxima Centrum

Wat was het een onvergetelijke opening vorige week! We hebben die dag met veel kinderen en ouders, medewerkers en anderen die betrokken zijn bij ons centrum, ervaren wat we hebben bereikt met de bouw van het Prinses Máxima Centrum.

Lees meer »
The Latin Edge of Pop

The Latin Edge of Pop

Een muzikaal programma ten gunste van alle kinderen met kanker in Nederland. Vanaf juni 2018 worden zij centraal in Nederland behandeld in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht. Dus ook alle Rotterdamse kinderen.

Lees meer »
Prinses Máxima Centrum

Prinses Máxima Centrum en MAXIMAAL bewegen

Kinderen met kanker bewegen als gevolg van hun ziekte en behandeling veel minder (± 25% ten opzichte van hun gezonde leeftijdsgenoten). Zij ervaren veel meer barrières om fysiek actief te zijn en brengen dus meer tijd zittend en liggend door.

Lees meer »

Samen topzorg verlenen aan kinderen met kanker!

Samen in Utrecht topzorg verlenen aan alle kinderen met kanker! Ga je mee? Dat is het motto van de wervingscampagne van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De campagne is 6 november jl. gestart. Met abri’s en posters op diverse plaatsen in Nederland, een radiospot op Radio 538, Sky Radio en 100%NL. Met aandacht op Facebook en de bijbehorende site: www.ikgamee.nl.

Lees meer »
Kinderoncologie

‘Na vijf jaar werd mijn dochter eindelijk schoon verklaard.’

Zeven jaar was ze pas, het dochtertje van ondernemer Bas de Voogd. De diagnose kwam snoeihard aan: acute lymfatische leukemie. Gelukkig is dit wél een verhaal met een happy end, want na vijf jaar werd Dieuwke, mede dankzij een periode van twee jaar intensieve chemotherapie, genezen verklaard.

Lees meer »
Prinses Maxima Centrum

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze vreselijke ziekte. Ondanks het feit dat de kans op genezing voor kinderen met kanker enorm is gestegen, is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen.

Lees meer »
Brain Tumor Drug Delivery Symposium

1st Dutch Brain Tumor Drug Delivery Symposium

Kennis over de moleculaire biologie van hersentumoren is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van gerichte middelen tegen deze tumoren. Niettemin is de prognose van veel kinderen en volwassenen met een hersentumor nog steeds slecht.

Lees meer »