Salvatoriaanse Hulpactie

Postbus 2208
6020 AE
Budel

0031 495 494940

www.salvatorhulp.org
info@salvatorhulp.org

bedrijfsprofiel-linkedin bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-twitter


De Stg. Salvatoriaanse Hulpactie ondersteunt kleinschalige projecten van missionarissen, missiezusters en lekenhelp(st)ers in de landen in het Zuiden. De steun is ten behoeve van de plaatselijke bevolking om zo tot een structurele lotsverbetering te komen.

De keuze van de projecten gaat vaak uit naar projecten gericht op kinderen, drinkbaar water, medische verzorging en hygiëne, onderwijs, landbouwcoöperatieven en de verhoging van het sociale en morele niveau.

De millenniumdoelstellingen lopen als een rode draad doorheen onze projecten.

 

 

 

 

Met de actie “financiële kinderadoptie” worden zo’n 3000 kinderen gesteund; in de landen in het zuiden (Colombia, Venezuela, Haïti, Paraguay, Brazilië, Oeganda, Rwanda, Kongo, India, Indonesië, Filippijnen). Wij hebben contact met bekende tussenpersonen ter plaatse; deze mensen zijn verantwoordelijk voor de kinderen en geven de donaties die wij ontvangen van vele Nederlandse adoptieouders. De kinderen kunnen hierdoor een opleiding volgen en zo aan een mooie toekomst bouwen. Voor € 16,50 per kind/maand, kan men een arm kind of een groep kinderen ondersteunen. De donateur ontvangt een foto en enkele gegevens over een kind dat hulp nodig heeft.

In het gratis driemaandelijks informatieblad vindt u onder de rubriek “concrete kreten”, een aantal projecten die u financieel kan steunen.

Nieuws gerelateerd aan Salvatoriaanse Hulpactie

Salvatoriaanse Hulpactie

50 jaar Stichting Children Sponsorship

Elk jaar komen Paula en Dick Vermeer een bezoekje brengen aan de Salvatoriaanse Hulpactie. Ze vertelden ons dat ze onlangs het 50-jarig jubileum van de Stichting Children Sponsorship gevierd hebben. Een mooie gelegenheid om dit prachtige werk – dat hun stichting al zovele jaren doet – in  de kijker te zetten.

Lees meer »

Village Reconstruction Organisation in India

De Stichting Salvatoriaanse Hulpactie steunt al vele jaren VRO (Village Reconstruction Organisation) in India (opgericht door pater Michael Windey 1921-2009). Hij liet zich inspireren door Ghandhi: het belang van de dorpsgemeenschappen is heel belangrijk.

Lees meer »

Pai Puku, een school in Paraguay

Vele kinderen die in het Pai Puku centrum (school met internaat) verblijven, worden gesteund door een Nederlandse adoptieouder, via de Stg. Salvatoriaanse Hulpactie. Deze school vierde haar 50jarig bestaan, in Paraguay. Vele dankbare en blije gezichten zoals u kan zien in het filmpje.

Lees meer »