AAP

Kemphaanpad 1
1358 AC Almere
T: +31 (0)36 523 8787
E: info@aap.nl
W: http://www.aap.nl

IBAN: NL64INGB0002777530
BIC: INGBNL2A
T.n.v. Stichting AAP in Almere

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren zoals apen, wasberen en grote katachtigen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. De dieren die dringend hulp nodig hebben, vangen we op zodat ze op adem kunnen komen. Ons team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn.

Zoals chimpansee Linda. Als baby werd zij weggerukt bij haar moeder en verkocht aan een echtpaar in Lanzarote. Zij hesen haar in krappe kleertjes en dwongen haar met toeristen op de foto te gaan. Toen Linda ouder en sterker werd, sloten ze haar op in een kale schuur. Daar zat ze bijna dertig jaar, helemaal alleen. AAP redde Linda en geeft haar een nieuwe toekomst.

Nadat de dieren weer gezond zijn zoeken we voor hen een permanente opvang, waardoor er weer plek vrijkomt voor de dieren die onze hulp hard nodig hebben. Daarnaast geven we geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving voor dieren in heel Europa. Bovendien delen we onze kennis en werken we graag samen met soortgelijke organisaties om zo onze impact te vergroten. Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat.

Wilt u meer weten over het werk van AAP? U bent op vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur van harte welkom op een rondleiding in Almere. Inschrijven kan via www.aap.nl.

 

 

Nieuws gerelateerd aan AAP

Verstekeling-aapjes terug bij Stichting AAP

Vijf Java-apen, ook wel bekend als ‘de verstekelingen van Maersk’, zijn sinds 20 juni terug bij Stichting AAP. Het eigenaarschap is overgedragen aan AAP en de dieren zijn naar de opvang in Almere gebracht.

Lees meer »
stichting aap spinaap wassenaar stuk tv

Over de spinaap in Wassenaar

Het was me het weekje wel: in een uitzending van StukTV werd aandacht besteed aan een verlaten dierentuin, waar een spinaap helemaal alleen zou verblijven. Toen we dit hoorden, zijn we natuurlijk gelijk in actie gekomen.

Lees meer »

Snel op zoek naar een maatje voor Christos | stichting aap

Rhesusaap Christos werd op jonge leeftijd vanuit Las Vegas verkocht aan een particulier in Cyprus. Hier heeft hij vijftien jaar zonder gezelschap van soortgenoten geleefd. De eigenaar ging af en toe zwemmen met Christos. Om te voorkomen dat hierbij ongelukken gebeurden, liet de eigenaar de scherpe hoektanden van Christos op jonge leeftijd verwijderen.

Lees meer »