Stichting Dierentehuis Louterbloemen

Celsiusstraat 8
3316 AC Dordrecht

T: 078 – 6137902
E: info@louterbloemen.nl
W: http://www.louterbloemen.nl


Help asieldieren in nood
Stichting Dierentehuis Louterbloemen vangt ruim 90 jaar gevonden of gedumpte dieren in de Drechtsteden op. Gelukkig lukt het om de meeste dieren met hun eigenaar te herenigen of  te herplaatsen bij een baas waar zij een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Het dierentehuis is meer dan een dierwaardige opvang. Ook mensen met een maatschappelijke of fysieke beperking vinden een  beschermde werkomgeving. Dieren oordelen niet en zijn dankbaar voor de extra aandacht die zij van hen krijgen. Een win-win situatie.

Wij staan nu echter aan de vooravond van nieuwbouw om aan nieuwe wettelijke eisen voor dierenwelzijn te blijven voldoen en  het  werk van het dierentehuis in stand te houden. Gedeeltelijk hebben wij daarvoor gespaard maar hebben uw hulp nodig om de bouw te realiseren. U kunt ons helpen met een schenking of een legaat.

Uw huisdieren
Het dierentehuis biedt oplossingen als u voor uw overlijden niet meer in staat bent om voor uw huisdieren te zorgen. Ook na uw overlijden kan het dierentehuis de zorg voor uw huisdieren overnemen en een goed thuis voor hen zien zoeken.

Persoonlijk gesprek
Wij kunnen ons voorstellen dat u graag eerst met ons kennismaakt, behoefte heeft aan advies en eventuele regelingen eerst met ons bespreekt. Dat kan en we nodigen u daarvoor uit.

Bel vrijblijvend voor een afspraak en een rondleiding met Mirjam Addiks 078-6137902 of mail ons via info@louterbloemen.nl.

Jaaractiviteiten Dierentehuis Louterbloemen

  • Opvang, medische zorg en herplaatsing van meer dan 1000 honden, katten vogels en konijnen
  • Dierenambulance Louterbloemen Drechtsteden 24/7 Dierennoodhulp. Meer dan 4000 ritten
  • Begeleiding en opleiding van zo’n 100 leer/werk- en participatieplaatsen, dagbesteding en stagiaires

Nieuws gerelateerd aan Stichting Dierentehuis Louterbloemen

Petertje Pechvogel

Het is avond en ik word gebeld door de dierenarts. Er is een kitten van 5 maanden binnen gebracht bij de praktijk met twee gebroken achterpootjes. Er moet in beide pootjes een pinnetje gezet worden om de breuk te kunnen herstellen. De dierenarts vraagt mij als zij korting geven op de behandeling of wij dan ook een deel willen betalen.

Lees meer »

Chip-In Middag bij Louterbloemen

Dierentehuis Louterbloemen organiseert samen met Anicura Dierenziekenhuis Drechtstreek een Chip-In Middag op woensdag 6 juni bij dierentehuis Louterbloemen. Eigenaren van huisdieren kunnen tegen gereduceerd tarief hun huisdier laten chippen.

Lees meer »

Babynieuws vanuit dierentehuis Louterbloemen

De hoog drachtige cavia die vorig week samen met het wollige konijntje in een doosje in de vrieskou werd gedumpt is bevallen. Ze heeft drie ondeugende vrolijke caviaatjes op de wereld gezet. Ze hebben niet de lange haren van hun moeder, maar qua kleuren lijken ze wel op haar. Jonge cavia’s zijn nestvlieders.

Lees meer »

97 jaar en dolgelukkig met asielhondje Mila!

Te oud? Wie zijn wij om te bepalen dat iemand te oud is om een dier aan te schaffen? Wel vinden wij het als dierentehuis Louterbloemen een reële vraag aan ouderen welke oplossingen er zijn als zij zelf niet meer voor het dier kunnen zorgen.

Lees meer »