Stichting PETA Nederland

Postbus 2570
1000 CN Amsterdam
0900-235 7382 of 0900-BEL PETA (20 cpm)
info@peta.nl
Fiscaal nummer: 8034.38.904
IBAN: NL80TRIO0212173391
BIC: TRIONL2U

bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-youtube


Stichting PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) Nederland is opgericht in 1993 als een internationale zusterorganisatie van PETA US en is een door de Belastingdienst erkende charitatieve instelling. PETA US is opgericht in 1980 in de Verenigde Staten en is met meer dan vijf miljoen leden en sympathisanten de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld.

PETA richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Dieren zijn niet van ons om te eten, te dragen, te gebruiken voor experimenten, te gebruiken voor vermaak of te mishandelen op welke manier dan ook.

 

 

 

 

Ons werk richt zich op de vier gebieden waar de grootste aantallen dieren gedurende de langste tijd het meest intens lijden. Dit zijn de vee-industrie, de kledingbranche, de proefdierlaboratoria en de amusementssector. PETA geeft voorlichting aan beleidsmakers en publiek over dierenmishandeling en promoot een goed begrip van het recht van alle dieren om met respect te worden behandeld door middel van publieksvoorlichting, onderzoek, wetgeving, speciale evenementen, samenwerkingsacties met beroemdheden en in het oog springende protestcampagnes.

Wilt u meer weten over het werk van Stichting PETA Nederland? Neem dan contact met ons op via info@peta.nl of bezoek onze website.

 

Nieuws gerelateerd aan Stichting PETA Nederland

dieren experimenten

Dodelijke experimenten op dieren beëindigen

Ik hoop dat het goed met u gaat. Alle dieren waarderen het leven en vrijheid. Hoewel dat reden genoeg zou moeten zijn om ze niet te verbranden, te vergiftigen, te verminken en ze in experimenten te doden, worden er nog steeds miljarden euro geïnvesteerd in experimenten op dieren - hoewel 90 procent van deze studies niet leiden tot menselijke behandelingen.

Lees meer »
kussengevecht in Amsterdam

Grote geplukte ‘gans’ tegen deelnemers kussengevecht in Amsterdam: dons doet pijn!

Een groot kussengevecht op de Dam lijkt onschuldig genoeg, maar voor de eenden en ganzen die levend worden geplukt tot ze bloeden is een donzen kussenvulling allesbehalve leuk. Dat is waarom op International Pillow Fight Day een PETA-lid in een groot geplukte-ganskostuum meedeed aan de chaos, om deelnemers aan het kussengevecht ertoe over te halen dons te dumpen en veer-vrij te gaan.

Lees meer »
exotische huiden

‘Krokodillen’ dragen boodschap over aan Louis Vuitton

Een trio van bijna naakte modellen – gekleed in weinig meer dan lingerie en krokodillenmaskers – hebben eind vorige maand voor de Louis Vuitton winkel in Amsterdam borden gedragen waarop werd verkondigd: "Wreedheid tegen krokodillen ontmaskerd" en "LV: Dieren sterven voor exotische huiden".

Lees meer »
PETA bontjassen

PETA UK bezorgde bontjassen aan daklozen in IJsland

Eind januari heeft PETA UK samen met Fjölskylduhjálp, een stichting die daklozen en families in nood helpt, daklozen in het land een bontjas aangeboden om zich tegen de ijskoude winter te beschermen. Naar schatting hebben 200 mensen in het land geen onderdak en hebben ze door deze zware omstandigheden een verhoogd risico op aandoeningen zoals onderkoeling en longontsteking.

Lees meer »