Stichting Vluchteling

Laan van NOI 131
2593 BM
Den Haag

T: +31 (0)70-3468946
E: info@vluchteling.nl
W: www.vluchteling.nl

FB Twitter LinkedIn YT Insta

 

Directe hulp bij acute nood
Nooit eerder waren er zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking: 68,5 miljoen. Vanuit de 70 conflictgebieden in de wereld slaat elke 2 seconden één man, vrouw of kind op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Meer dan de helft van hen is kind.

Stichting Vluchteling biedt in ’s werelds ernstigste humanitaire crises hulpaan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden we levensreddende noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voedsel en schoon drinkwater.

Mensen vluchten omdat ze niet anders kunnen.  De overgrote meerderheid blijft in eigen land of regio, waar ze opvang vinden in vluchtelingenkampen of in stedelijke omgeving. Soms moeten we razendsnel in actie komen om levens te redden.

Hulp bij terugkeer en wederopbouw
De aard van crises verandert: ze duren langer en er zijn steeds meer mensen die hulp nodig hebben. Daarom bieden we ook langdurige humanitaire hulp, bijvoorbeeld door te zorgen voor onderwijs in vluchtelingenkampen of door psychosociale steun te bieden ter verwerking van traumatische ervaringen.

Daarnaast helpt Stichting Vluchteling wanneer mensen eindelijk weer naar huis kunnen. We ruimen landmijnen, herbouwen scholen en helpen mensen om werk te vinden. Zo dragen we bij aan hun terugkeer en de wederopbouw.

Een stem aan vluchtelingen
Maar soms is hulp bieden niet voldoende. Daarom geven we vluchtelingen een stem. We spreken ons publiekelijk uit voor hen, stellen misstanden aan de kaak en geven voorlichting aan het Nederlandse publiek.

Steun
Ons werk is alleen mogelijk dankzij de steun van donateurs. Wilt u ook helpen of meer informatie ontvangen? Ga naar www.vluchteling.nl of neem contact met ons op via info@vluchteling.nl of 070-3468946.


Nieuws gerelateerd aan Stichting Vluchteling

International Rescue Committee

9 uur per dag voor 3 euro: het verhaal van Leila (8)

Leila* werkte negen uur per dag en verdiende 5.000 LBP - omgerekend iets minder dan 3 euro. Ze is acht jaar oud. Net als zo’n 18.000 andere Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon, verkocht ze zakdoekjes en kauwgom op straat om haar familie te onderhouden.

Lees meer »
Stichting Vluchteling

Bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid

De jongen op de foto leert van alles, behalve lezen. In Nederland gaan onze kinderen de komende weken gewoon weer naar school, maar in een land als Libanon werken sommige kinderen meer dan 11 uur per dag, 6 dagen per week. Zij moeten werken om te overleven en kunnen niet naar school.

Lees meer »
Lowlands

Wij staan weer op Lowlands met onze Badkamer!

Na ons debuut van vorig jaar bieden wij dit jaar op het festivalterrein van Lowlands (17-19 augustus) weer toiletten en douches aan. In ruil voor een donatie in de vorm van muntjes kunnen festivalbezoekers gebruik maken van De Badkamer van Stichting Vluchteling.

Lees meer »

Nacht van de Vluchteling brengt 1,6 miljoen euro op

De negende editie van de Nacht van de Vluchteling heeft dit jaar ruim 1,6 miljoen euro opgebracht voor hulp aan vluchtelingen in conflictgebieden. Vanuit vier steden vertrok zaterdag 16 juni om middernacht tegelijkertijd een recordaantal van 5.200 deelnemers voor een 40 km lange nachtelijke wandeltocht.

Lees meer »
Stichting Vluchteling

Vacature | Persvoorlichter M/V Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Lees meer »
Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling groeit verder: nu ook route in Utrecht

De Nacht van de Vluchteling breidt wegens succes verder uit. Naast de vertrouwde edities in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen, start de Nacht van de Vluchteling dit jaar óók in Utrecht. Lopers die meedoen zamelen zoveel mogelijk geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld.

Lees meer »
Stichting Vluchteling

‘Ik moest vluchten met mijn vier kinderen…’

‘Wereldwijd zijn er 65,6 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Dit aantal is nog nooit zo hoog geweest,’ vertelt Valeska Hovener, persvoorlichter van Stichting Vluchteling, de noodhulporganisatie die wereldwijd in 25 crisisgebieden hulp biedt aan vluchtelingen en ontheemden.

Lees meer »