Terre des Hommes Nederland

Zoutmanstraat 42-44
2518 GS Den Haag
Nederland
Tefefoon: +31 (0)70-310 5000
Email: k.vlug@tdh.nl
IBAN NL10INGB0000252525
KvK nummer: 41149287
RSIN nummer: 002872018

Twitter
Twitter Twitter Twitter

 


Terre des Hommes is een kinderrechtenorganisatie die kinderen beschermt tegen uitbuiting. Speciale aandacht krijgen slachtoffers van kinderhandel, kinderarbeid, seksuele uitbuiting en kindermisbruik. Met een totaalaanpak van preventie, opvang en vervolging van daders willen we een eind maken aan deze ernstige schendingen van kinderrechten. Wij halen de kinderen uit uitbuitingssituatie, zorgen voor opvang en onderwijs en helpen ouders bij het vergroten van hun inkomen. We geven voorlichting en lobbyen bij overheidsinstanties, zodat wetgeving wordt nageleefd. Terre des Hommes heeft programma’s in Afrika, Azië, Europa en in Nederland. Terre des Hommes streeft naar een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Wij gaan net zo lang door tot dit bereikt is en uw hulp is daarbij onmisbaar. Want uitbuiting van kinderen is onacceptabel!

Een wereld zonder kinderuitbuiting
“Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Wij gaan net zolang door tot dit bereikt is”

Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting. Helaas is de realiteit voor veel kinderen in ontwikkelingslanden vaak anders. Ze moeten hun lichaam verkopen, worden verhandeld als koopwaar of worden uitgebuit als arbeider. Terre des Hommes zet zich in om deze uitbuiting te stoppen.

We investeren in onderwijs en voorlichting en helpen ouders hun inkomen te vergroten. We beschermen kinderen, bieden juridische bijstand en trainen lokale politie en justitie. Ook voeren we campagne voor kinderrechten en lobbyen bij lokale en nationale overheden. We werken samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. Terre des Hommes is actief in Afrika, Azië en Europa.

Het VN kinderrechtenverdrag vormt de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. Want ieder kind heeft recht om op te groeien in een veilige omgeving zonder kinderuitbuiting.

Nalaten aan Terre des Hommes
Wij zijn als stichting afhankelijk van de giften van onze donateurs. En van mensen die Terre des Hommes opnemen in hun testament.

Misschien heeft u wel eens overwogen om een goed doel zoals Terre des Hommes in uw testament op te nemen. Nalatenschappen zijn voor Terre des Hommes van groot belang.

Wat doet Terre des Hommes met uw nalatenschap?
Met uw gift levert u een belangrijke bijdrage aan het behalen van ons doel: een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Terre des Hommes wil dat alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Met uw gift strijden wij tegen kinderuitbuiting op de volgende thema’s : kinderarbeid, kinderhandel, seksuele uitbuiting van kinderen en kindermisbruik.

Wilt u meer weten over nalaten aan Terre des Hommes?
Vult u alstublieft dan in dit formulier uw gegevens in. Karin Vlug neemt graag contact met u op. In een persoonlijk gesprek geeft Karin antwoorden op al uw vragen en vertelt u meer over de mogelijkheden hoe u uw nalatenschap kunt regelen.

Meer nieuws over het werk van Terre des Hommes op www.terredeshommes.nl.

Nieuws gerelateerd aan Terre des Hommes Nederland

Kindermisbruik

Laat zien dat je helpt

Terre des Hommes strijdt al jaren tegen kindermisbruik in Cambodja. Maar het toenemende aantal toeristen en de groeiende toegang tot internet verhogen het risico op kindersekstoerisme. Met uw steun leiden we de kinderen van Cambodja naar een veilige toekomst!

Lees meer »
Allround Fondsenwerver

Vacatures Terre Des Hommes

Onze organisatie is in transitie. De veranderingen zijn in gang gezet om ons in staat te stellen nog beter gehoor te geven aan de roep om duurzame impact, de behoefte aan lokale kennis, de vraag naar professionaliteit en meetbare resultaten.

Lees meer »
Terre des Hommes

Laasya gaat dankzij de Mica campagne naar school

Zij was het gezicht van onze mica campagne: Laasya. Ze werkte iedere dag in de mijnen, samen met haar drie zussen, twee broers, haar moeder en haar vader. Alleen dan verdienden ze genoeg, namelijk 2,49 euro per dag. Maar dankzij de massale steun voor onze mica-campagne, hoeft Laasya nu niet meer in de mijn te werken. 

Lees meer »
Terre des Hommes

Tientallen Nederlandse toeristen melden kinderuitbuiting

Enige tientallen Nederlandse reizigers hebben dit jaar meldingen gedaan over seksuele uitbuiting van kinderen. Alleen al over de afgelopen zomer kwamen 22 meldingen  van kindermisbruik binnen op meldkindersekstoerisme.nl, het meldpunt dat door Terre des Hommes en Defence for Children wordt beheerd.

Lees meer »

VN deelt zorg over het lot van Rohingya vluchtkinderen

De Verenigde Naties zijn ernstig bezorgd over het lot van een half miljoen minderjarige Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Zij leven in overvolle kampen, hebben geen toegang tot goed onderwijs en weten niet wanneer ze veilig kunnen terugkeren naar hun thuisland Myanmar. 

Lees meer »
Hani

Najaarsactie voor vluchtkinderen in Libanon | Terre des Hommes

Na een lange, hete zomer zijn de scholen weer begonnen. U heeft de kinderen vast al zien fietsen. De elfjarige Hani uit Syrië had er alles voor over om naar school te kunnen. Hij is zijn huis, school en vriendjes verloren in de verschrikkelijke oorlog. Drie jaar geleden vluchtte hij voor zijn leven en nu woont hij in Libanon.

Lees meer »

Ploumen bezoekt kindbruiden in Bangladesh

Wat moet je doen als je veertien bent, getrouwd en zwanger van je eerste kind? Meer dan de helft van de meisjes in Bangladesh trouwt voor hun achttiende. Terre des Hommes is de enige NGO die zich juist op deze groep richt.

Lees meer »