Wereld Ouders

Oude Enghweg 2
1217 JC Hilversum

Tel: 035-626 45 78

IBAN: NL60INGB0000001171
BIC: INGBNL2A

KvK: 41120904
RSIN/fiscaal nummer:  800354400

www.wereldouders.nl

bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-youtube bedrijfsprofiel-linkedin


Wereldwijd leven er miljoenen kinderen op straat, waarvan een groot gedeelte in Latijns-Amerika. Zonder huis, thuis én toekomst.

WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een (beroeps)opleiding krijgen. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken. Naast familiehuizen zet WereldOuders ook educatieve en medische projecten op voor de hele gemeenschap, waaronder het St. Damien kinderziekenhuis in Haïti waar jaarlijks 96.000 patiëntjes worden behandeld.

Frits Sissing, ambassadeur WereldOuders
“Mijn eigen kinderen groeien op in een veilige, liefdevolle omgeving en dat gun ik ieder ander kind ook.”

 

 

Nieuws gerelateerd aan Wereld Ouders

Noodhulp St. Damien Kinderziekenhuis Haïti

Het is erg onrustig in Haïti. Sinds woensdag 6 februari zijn er in grote delen van het land gewelddadige protesten aan de gang. De demonstranten eisen het vertrek van president Jovenel Moïse. Hem wordt een gebrek aan leiderschap en corruptie verweten en daarnaast het onvermogen om de huidige situatie onder controle te houden.

Lees meer »
Cité Soleil

Huisjes voor bewoners Cité Soleil

In Cité Soleil, de grootste sloppenwijk van Haïti, leven honderdduizenden mensen onder onmenselijke omstandigheden. Het is leven op een vuilnisbelt, waar extreme armoede en geweld regeren.

Lees meer »
WereldOuders Gala 2018

WereldOuders Gala 2018 – We Are Family!

Het aftellen is begonnen: volgende week zaterdag, 3 november, vindt de zevende editie plaats van het WereldOuders Gala! De voorbereidingen voor hét familie evenement van het jaar zijn inmiddels in volle gang. Dit jaar zal het gala plaatsvinden op een fantastische, nieuwe locatie aan zee; Hotel van Oranje in Noordwijk!

Lees meer »
WereldOuders Gala

Save the date: WereldOuders Gala op 3 november!

Op zaterdag 3 november 2018 vindt voor de zevende keer het WereldOuders Gala plaats; hét familie evenement van het jaar! Dit jaar zal het gala plaatsvinden op een fantastische, nieuwe locatie aan zee; Hotel van Oranje in Noordwijk!

Lees meer »
Dam tot Damloop

Loop de Dam tot Damloop voor WereldOuders! 

Ga jij samen met ons de sportieve uitdaging aan en loop je mee met team WereldOuders tijdens de Dam tot Damloop (16 kilometer) op 23 september? Door omstandigheden zijn namelijk drie tickets vrijgekomen!

Lees meer »
Emma Kinderziekenhuis

Artsen van het Emma Kinderziekenhuis schieten te hulp

Zwangere vrouwen, moeders met kinderen en soms hele families wachten in de schaduw onder de bomen geduldig tot het hek opengaat. De wachtrijen van het St. Damien Kinderziekenhuis in Tabarre, een buitenwijk van Port-au-Prince in Haïti, zijn lang, maar vaak kunnen families nergens anders naartoe voor een behandeling.

Lees meer »

Noodhulp na vulkaanuitbarsting Guatemala

Vorige maand werd Guatemala opgeschrikt door een vulkaan uitbarstingvan de Fuego-vulkaan. Hierbij zijn meer dan 100 mensen omgekomen en honderden gewonden gevallen. Door de natuurramp moesten 5.000 mensen hun huizen verlaten. De uitbarsting van de vulkaan is de heftigste in ruim tien jaar tijd.

Lees meer »