Kijkt u zondag 20 november om 11:30 uur ook naar ‘De Nalatenschap’?

Deze aflevering van de Nalatenschap vertelt het verhaal van de zelfredzame en eigenzinnige Hetty Meijer. Ze liet de Nierstichting €125.000,- na. Benieuwd naar haar verhaal?

Hetty Meijer stierf donderdag 12 mei 2016 op 94-jarige leeftijd. Een bijzonder mens met de nobele wens, dat na haar dood de Nierstichting haar erfenis zou ontvangen. Zondag 20 november is het verhaal van Hetty te zien in het tv-programma ‘De Nalatenschap’ op SBS6.

Hetty Meijer was erg op zichzelf en hield al het onbekende zo ver mogelijk op afstand. Met zus Corry heeft ze een hechte band. Hetty woonde sinds 1967 met Corry samen in een appartement in Groningen. De zussen blijven hun hele leven vrijgezel en leven een teruggetrokken bestaan. Drie keer per jaar vieren ze vakantie in Twente. Hetty en Corry zitten daar altijd aan dezelfde tafel en slapen op dezelfde hotelkamer. Hoteleigenaar Jan Meijerink weet het zich nog goed te herinneren: “Je kon ze er niet op betrappen dat de een beneden was, en de ander op de kamer. Ze waren met elkaar vervlochten.”

Maar in 2009 komt Corry te overlijden en gaat haar eigen gezondheid achteruit. Zal Hetty hulp accepteren van de buren, Bouko, Carin en Suzanne, en hen toelaten in haar leven?

Ontdek het zelf: kijk zondag 20 november om 11:30, herhaling op zaterdag 26 november om 16:00 uur

Hetty maakt de wereld van nierpatiënten weer groot.
Hetty leeft voort via haar nalatenschap aan de Nierstichting. Zij maakt daarmee de wereld van nierpatiënten weer groot. De Nierstichting besteedt de nalatenschap namelijk aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier en aan onderzoek naar de genezing van nierziekten.

https://www.nierstichting.nl/nalaten