Marijke Helwegen is AMIE van Stichting Amivedi

Dat Marijke een groot dierenhart heeft, is geen geheim. Daarom is zij is sinds drie jaar Amie van Amivedi en draagt zij Stichting Amivedi als ambassadrice een zeer warm hart toe! Zij heeft met ziel en zaligheid haar kosteloze professionele medewerking verleend aan de opnames van twee filmpjes voor Stichting Amivedi.

Middels een Social Media campagne zijn de filmpjes vanaf vandaag te bekijken op de website www.amivedi.nl, op de landelijke en lokale Facebookpagina’s-, en het You Tube & Twitter-kanaal van Stichting Amivedi.

In de filmpjes vraagt Marijke aandacht voor het belang van het chippen van huisdieren en geeft zij tips hoe je je huisdier goed verzorgd achter kunt laten tijdens een vakantie.

Klik hier om de filmpjes te bekijken:
https://www.amivedi.nl/vakantietipshuisdieren
https://www.amivedi.nl/chipjehuisdier

Wat is Stichting Amivedi
Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie welke zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi faciliteert de registratie van deze dieren en is daarmee het landelijk centrale meldpunt voor huisdiereigenaren. Met dank aan deze kosteloze registratie worden jaarlijks duizenden huisdieren teruggevonden. Met als resultaat gelukkige huisdiereigenaren die hun hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier weer mee naar huis kunnen nemen.

marijke van helwegen amivedi

Naam
De naam van de stichting staat voor ‘AMor est Iustitia VErzorging van DIeren’. AMor est Iustitia’ is Latijn voor ‘liefde is gerechtigheid’. De toevoeging ‘VErzorging van ‘DIeren’ refereert aan de beginjaren van Amivedi waarbij de organisatie destijds voor de vermiste en gevonden huisdieren zorgde.

Werkwijze
Amivedi werkt vanuit ca. 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Elk meldpunt ontvangt meldingen uit een bepaald gebied en elk meldpunt wordt gerund door één van de 140 vrijwilligers die kosteloos hun tijd en aandacht verlenen aan het doel van Stichting Amivedi: vermiste en gevonden huisdieren herenigen met hun eigenaar. Meldingen van vermiste of gevonden huisdieren die via de website van Amivedi (www.amivedi.nl), per mail of telefonisch worden doorgegeven, komen bij het gekozen meldpunt terecht.