Met het evenement bungee-roeien, dat zaterdag 5 september in de haven van Zaltbommel plaats vond, is 4945 euro opgehaald.

Twintig teams streden tegen elkaar. In grote roeiboten gingen zij zo snel mogelijk naar de overkant van de haven, maar een groot elastiek zorgde voor tegenkracht. Hoewel jong en oud gemengd waren over de teams, en de deelnemers dus aan elkaar gewaagd waren, verschilden de reacties van “het was niet heel zwaar” tot “we kwamen niet vooruit”.

“Het evenement is bedoeld voor iedereen”, vertelt Huibert van der Ven namens de Lionsclub. Samen met Rotary Zaltbommel en Better Old Days (de organisatie vanuit voetbalclub Nivo Sparta) namen zij de organisatie onder handen. “Hoewel het regende, was er een redelijke opkomst”, aldus Van der Ven. “Net als vorig jaar trokken we zo’n 250 bezoekers. Zij dragen allemaal een steentje bij, want de opbrengst van het eten en drinken dat zij betalen gaat naar Orizon.” Ook moesten de deelnemende teams inschrijfgeld betalen: per team zamelden zij 250 euro in.

Van het geld gaat 4195 euro naar Stichting Orizon, die activiteiten voor kinderen en jongeren organiseert, en 750 euro naar de Zeeverkenners. De tweede editie van de roei-activiteit was onderdeel van de Bommelweek, dat vorig weekend begon. Vorig jaar werd 5300 euro opgehaald.

Brond: bd.nl