Dierenambulance
01:04
21-02-2018

14 nieuwe dierenambulances dankzij donaties en nalatenschappen

Alweer een jaar geleden stuurde de Dierenbescherming een noodoproep uit aan hun achterban, want de dierennoodhulp liep gevaar. Veel dierenambulances waren aan vervanging toe of erger en konden niet meer uitrijden. Hierop is massaal gedoneerd en daarom was de Dierenbescherming in staat om in één keer 14 nieuwe dierenambulances te bestellen. Een geweldig resultaat!

Donaties, nalatenschappen en collectegelden
Het bedrag van de binnengekomen donaties bedroeg 218.000 euro. Hiervan konden bijna 6 dierenambulances aangeschaft worden. De overige 9 auto’s konden uit nalatenschappen en collectegelden gefinancierd worden. Voor de veiligheid van vrijwilligers op de ambulances die per jaar tussen de 50-100.00 km rijden is gekozen voor de Mercedes Transport van Wensink te Apeldoorn. Voor de speciale inrichting werd het bedrijf A&S Vancare uit Kolham ingezet. Zij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van bedrijfsauto-interieurs op maat. Voor de losse materialen zoals een zwanenvangzak of een couveuse hebben we gekozen voor Dierenwinkel XL Hengelo en om het geheel af te maken stond Design Partners in Deventer garant voor de strakke belettering op de auto’s.

Dierenambulances verspreid in Nederland
De eerste 4 ambulances werden 30 oktober 2017 geleverd en afgelopen week werden de laatste 2 ‘overhandigd’ aan Dierenambulance Zuid-Holland Zuid in Rotterdam en Dierenambulance Noord-Overijssel in Kampen. In het hele land kun je de spiksplinternieuwe ambulances spotten.

Dit is het complete overzicht waar de nieuwe auto’s naartoe zijn gegaan:

Bedankt
De Dierenbescherming bedankt nogmaals iedereen die gehoor heeft geven aan de noodoproep! Voor 2018 is de Dierenbescherming op volle sterkte met de waardevolle dierenambulances, zodat ze hun taak in het verrichten van dierennoodhulp kunnen uitoefenen.


Rit in nieuwe dierenambulance
Het team van Dierenambulance Noord-Holland Zuid (Haarlem) heeft een mooi filmpje gemaakt van één van de eerste ritten met hun nieuwe auto. Bekijk de video via deze link.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Lees meer over: dierenambulance , donaties , Nieuws

Notaris Online partners

Pasgeboren DierenHartstichting