AMIVEDI
00:49
17-08-2018

AMIVEDI 85 jaar!

Op 14 september 2018 is het precies 85 jaar geleden dat Stichting AMIVEDI in Den Haag werd opgericht door een drietal Indische dames.  Een brief hierover vonden wij terug in het archief.

Een van de idealen van Amivedi was om het zwerversprobleem in de stad op te lossen. Om een regelmatige bron van inkomsten te krijgen werd een terrein aangekocht in Leidschendam, waarop een begraafplaats voor dieren werd aangelegd. Met de inkomsten hiervan hoopte men een dierenasiel te kunnen financieren.

AMIVEDI

In de oorlog braken donkere jaren voor  Amivedi aan. De oprichtster, Mevrouw Wille-Vogel, overleed en ook de secretaresse en penningmeester overleden kort na de oorlog en de mooie begraafplaats was totaal verwoest.

Na de oorlog werd getracht Amivedi nieuw leven in te blazen. Van wederopbouw van de begraafplaats is niets meer gekomen en het oorspronkelijke plan om op het terrein een onderdak voor zwerfdieren te bouwen, bleek onuitvoerbaar, doordat geen toestemming werd verleend tot  bouwen.

Het nieuwe bestuur besloot zich op andere wijze aan het belang van het dier te wijden. De Hulpdienst voor Verloren en Gevonden Dieren” werd krachtiger ter hand genomen en breidde zich aanmerkelijk uit.  Deze hulpdienst werd in Den Haag zó populair, dat het bestuur meerdere malen op aandringen van buiten Den Haag besloot deze dienst ook over andere gemeenten uit te strekken.

Vijfentachtig jaar na oprichting is Stichting Amivedi uitgegroeid tot een nationale organisatie en hebben wij bijna 140 vrijwilligers, die zich iedere dag weer geheel belangeloos inzetten voor het vermiste en gevonden dier.

Lees meer over: AMIVEDI , Den Haag , Nieuws , Zwerversprobleem

Notaris Online partners

FB FundraiserTour for Life