00:59
13-03-2018

Babynieuws vanuit dierentehuis Louterbloemen

De hoog drachtige cavia die vorig week samen met het wollige konijntje in een doosje in de vrieskou werd gedumpt is bevallen. Ze heeft drie ondeugende vrolijke caviaatjes op de wereld gezet. Ze hebben niet de lange haren van hun moeder, maar qua kleuren lijken ze wel op haar. Jonge cavia’s zijn nestvlieders. Dit betekent dat zij op het moment dat zij geboren worden al kunnen horen en zien. Ze lopen vanaf het eerste moment achter hun moeder aan. Op dag drie waren de kleintjes al zo ondernemend dat ze een blaadje witlof bij ma onder de neus vandaan snoepten.

Vrolijk murmelend lopen ze door hun nieuwe verblijf, klaar om de wereld te verkennen. Moeder cavia geeft hele fluitconcerten en de kleine dametjes  vallen haar  vrolijk fluitend bij. Ze lijken niets geleden te hebben van het avontuur dat hun moeder mee heeft gemaakt. Op de foto is goed te zien dat een pasgeboren cavia zo groot is als een knijper.  De kleine deugnieten groeien als kool.

De familie cavia verblijft nog bij het gastgezin en zoals het er nu naar uit ziet mag de hele familie, die volledig uit dames bestaat, bij het gastgezin blijven wonen. Cavia’s worden vaak alleen gehouden maar ze leven oorspronkelijk in groepen. Ze communiceren hele dagen met elkaar, keuvelen heel de dag rond elkaar en eten gezamenlijk. Een cavia alleen in een kooi zal zich dan ook snel eenzaam voelen.

De dames cavia hebben het ondanks hun koude avontuur  getroffen dat zij zo liefdevol opgevangen zijn. Gunt u ook een asieldier een warm en veilig thuis? Kijk dan eens op de website van dierentehuis Louterbloemen www.louterbloemen.nl of kom gezellig langs voor een kijkje bij de dieren. Zij kijken uit naar uw komst en hopen uiteraard op een fijne baasje.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Over Stichting Dierentehuis Louterbloemen

Notaris Online partners

MCNV