De goede doelen site
Dieren

Bij Stichting Nationale Dierenzorg staat dierenwelzijn hoog in het vaandel

Stichting Nationale Dierenzorg uit Wassenaar is een organisatie met een rijke historie. Opgericht in 1926 door enkele hofdames van Koningin Wilhelmina, inmiddels uitgegroeid tot een moderne dierenbeschermende organisatie, gerund door professionele medewerkers en vele lieve vrijwilligers.

IMG_5725-10 kopiëren

Tekst | Susan Peek

Beeld | NDZ

5 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“We hebben een pension voor honden en katten als hun baasjes op vakantie gaan of gaan verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld, een asiel voor honden en katten die een nieuw baasje zoeken, een honden-crèche, een dierenambulancedienst voor de regio’s Wassenaar, Leidschendam en Voorburg én een Seniorenclub”, vertelt Inez de Ligt, directeur bij Dierenzorg. “Al ruim 90 jaar wordt er door onze professionele dierverzorgers en enthousiaste vrijwilligers met veel liefde en aandacht gezorgd voor dieren die dat nodig hebben.”

Seniorenclub

“In onze seniorenclub, het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland, zou elk huisdier zijn of haar oude dag wel willen slijten”, vervolgt Inez. “De Seniorenclub is initieel opgezet voor de opvang van dieren waarvan de eigenaar niet meer in staat is voor ze te zorgen, maar biedt inmiddels ook een warme mand voor bejaarde of door een ongemak moeilijk te plaatsen asieldieren.” Speciaal voor de bejaarde dieren zonder eigenaar is er een adoptie(dieren)fonds. Via een structurele financiële bijdrage kunnen mensen die zelf geen huisdier in huis kunnen hebben mee helpen en af en toe hun adoptiedier bezoeken. “Wij vinden het belangrijk dat honden en katten een rustige oude dag kunnen beleven in een omgeving die speciaal voor dit doel is opgezet.”

Uitbreiding nodig

Inez geeft aan dat het huidige verblijf van de Seniorenclub en het kattenhuis aan vernieuwing toe is. “Het heeft bij ons een hoge prioriteit dat deze oude dieren in een warm en windvrij gebouw komen, daarom zijn we druk bezig met de nieuwe onderkomens. Er is veel financiële steun nodig om dit te kunnen realiseren, want met liefde alleen komen we er niet.”

De zorg voor úw huisdier

“Naast de mogelijkheden om te doneren en/of na te laten aan Dierenzorg, is het ook belangrijk dat mensen nadenken over wat ze willen dat er met hún huisdier gebeurt als ze er zelf niet meer voor kunnen zorgen.” Inez besluit: “Door dit goed te regelen, is het een hele geruststelling te weten dat Dierenzorg de zorg van uw dieren overneemt.” 

In de brochure Nalaten, schenken en doneren aan Dierenzorg staan alle mogelijkheden op een rij. Een persoonlijk gesprek is natuurlijk ook mogelijk. Bel met 070 517 98 52 of stuur een mail naar Inez de Ligt: inez@ndz.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%