00:42
17-11-2017

Heeft u de bijzondere aflevering van Bep gezien?

Afgelopen zondag zond SBS6 een bijzondere aflevering uit van ‘De Nalatenschap’. In deze aflevering was de afwikkeling van de nalatenschap van mevrouw Bep Knol te zien, die 19 april jl. op 80-jarige leeftijd overleed. Haar hele leven hield Bep zich dapper staande ondanks de tegenslagen die zij tegenkwam. Na het plotselinge overlijden van haar grote liefde, Jan, stortte Beps wereld in. Het verlies van Jan kwam hard aan.

Bep was nierpatiënt en moest elf jaar lang, drie keer per week, dialyseren. Het dialyseren was zwaar. Op de dialyseafdeling had ze een bijzondere band met verpleger Joël. Hij wist haar te winnen en in de loop der tijd bouwden zij een bijzondere band op. Achterbuurvrouw Christine was haar ook dierbaar en stond altijd voor Bep klaar. Via een doorgang in de tuin kon ze bij Bep naar binnen en hield een oogje in het zeil.

Als nierpatiënt wilde Bep iets betekenen voor andere nierpatiënten. Door haar nalatenschap te schenken aan de Nierstichting maakt zij verschil voor het leven van nierpatiënten.

Bent u niet in de gelegenheid geweest te kijken afgelopen zondag? Kijk dan zaterdag 25 november om 16.00 uur op SBS6 naar de herhaling.

https://youtu.be/EprOaJqNo3s

Mis het niet. Het is absoluut de moeite waard!

Beeld: Nierstichting

Notaris Online partners