00:47
26-09-2019

Buitenplaats Beeckestijn wordt Museumhuis

Museumhuis Beeckestijn in Velsen-Zuid is net geopend. Dit is het achtste van de uiteindelijk 35 Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Deze “winkelketen” van Museumhuizen opent prachtige huizen uit verschillende perioden en stijlen voor publiek. In de Museumhuizen hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug rond te lopen. Je wordt juist uitgenodigd om je thuis te voelen: ga lekker zitten op de bank of kijk eens in de lades van de buffetkast.

Beeckestijn, Hendrick de Keyser.

 

Van zaalhuis naar zomerverblijf

Wanneer je Buitenplaats Beeckestijn bezoekt, is het haast niet voor te stellen dat het ooit begonnen is als een hofstede, een kleine boerderij die bestond uit maar één vertrek. Nadat verschillende families het huis flink hebben uitgebreid, is Buitenplaats Beeckestijn geworden wat het nu is. Binnen kun je ontdekken hoe de plattegrond zich door de jaren heen ontwikkeld heeft doordat verschillende generaties deze aanpasten aan hun wensen. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Het is ook zeker de moeite waard om de prachtige tuin eens te bekijken.

Landgoed Beeckestijn, Vereniging Hendrick de Keyser.

 

Toegang

Museumhuis Beeckestijn is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00-16.00 uur. Op de website www.museumhuizen.nl kun je tickets bestellen en ontdekken welke Museumhuizen nog meer te bezoeken zijn.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Over Vereniging Hendrick de Keyser

Notaris Online partners