00:43
09-05-2018

Collectanten worden steeds meer gewaardeerd!

Bij elkaar zamelen collectanten zo’n 40 miljoen euro in. Daar zijn niet alleen de goede doelen blij mee, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Ook de samenleving waardeert collectanten steeds meer. In 2014 kregen ze nog een 6, 8 maar dat rapportcijfer is inmiddels gestegen naar 7, 2. Een eenduidige verklaring daarvoor is er niet, maar waarschijnlijk speelt het toegenomen aantal mogelijkheden een rol.

Tot enkele jaren geleden kon je niet meer doen dan alleen contant geld in de collectebus stoppen. Tegenwoordig gaan er steeds meer jonge mensen langs de deur om met een iPad in de hand een machtiging vragen. Daarnaast is de collectebus soms uitgebreid met de mogelijkheid met een pin, contactloos of QR code te betalen. En wat blijkt? Het nieuwe collecteren levert meer op dan het oude. Waar er voorheen ‘slechts’ €65 in een bus zat, is een moderne collectebus met pinmogelijkheid gemiddeld goed voor €141, 50.


Wil jij je ook inzetten als collectant?
Ieder jaar zoeken goede doelen nieuwe collectanten die zich willen inzetten tijdens hun collecte.  Zo ook de Nierstichting. Mariette collecteert voor de Nierstichting. Dit doet Mariette voor de toekomst van haar dochter Emma (4) en alle andere nierpatiënten. Het is voor haar van levensbelang dat de draagbare kunstnier er komt. Wil je haar verhaal lezen of je aanmelden als collectant voor de Nierstichting lees dan hier verder.

 

Notaris Online partners

Moederdagactie