Kinderhulp
00:55
26-11-2018

De magie van pakjesavond…dat verdient toch ieder kind?!

1 op de 9 kinderen wordt ieder jaar door Sinterklaas overgeslagen… Zij groeien op in armoede: een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen ze niet, volwassen zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot is gegaan of helpt met het schilderen van hun kamer als ze het huis uit gaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over, lopen in de winter nog in dunne zomerkleren en kennen de magie van pakjesavond niet.

Marijke (38), moeder van Naud (6):
‘Geldzorgen zijn stressvol. En in de decembermaand is dit extra confronterend. Afgelopen jaren bestond pakjesavond voor Naud het zetten van zijn schoentje, waar ik dan een snoepje en een kleinigheidje in kon doen. Ook dit jaar zal niet veel anders zijn. Waar ik het meest tegenop zie? 6 december. Naud zit nu in groep 2 en zal het verschil met zijn klasgenootjes nog meer ervaren. Helemaal omdat zij de dag na pakjesavond hun mooiste cadeau mee naar school mogen nemen.

Misschien kan ik hem beter ziekmelden die dag…’

Actie Pepernoot
Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Hoe? Door (middels gecontroleerde aanvragen) ouders of verzor­gers een bon van 20 euro te geven waarmee cadeaus gekocht kunnen worden. Die bonnen kunnen natuurlijk alleen in grote aantallen ingekocht worden met hulp. Hulp van de VriendenLoterij, van vele donateurs, bedrijvensponsoren én dankzij hulp van bol.com!

Help je ook mee?
Ieder kind verdient toch de magie van pakjesavond? Met 20 euro maak je dus al een onvergetelijke pakjesavond mogelijk. Hoeveel kinderen maak jij blij? Dit jaar is het ons doel om 80.000 kinderen een magische avond te geven. Elke euro telt!

www.kinderhulp.nl/pakjesavond

Lees meer over: Kind , Kinderhulp , Pakjesavond , Sinterklaas

Notaris Online partners

KindermisbruikNationaal Ouderen Fonds