De goede doelen site
Dieren

De Toevlucht krijgt €50.000 voor nieuwe quarantaineruimte

Een grote verrassing vandaag voor wildopvang De Toevlucht in Amsterdam. Stichting DierenLot kwam langs met een cheque van maar liefst...

naamloos-2-kopieren-4

29 juni 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een grote verrassing vandaag voor wildopvang De Toevlucht in Amsterdam. Stichting DierenLot kwam langs met een cheque van maar liefst € 50.000,00 uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds. Precies het bedrag wat nog miste om een nieuwe quarantaineruimte te realiseren.

De huidige quarantaineruimte is een houten gebouw wat niet meer van deze tijd is. Het is te laag, door waterdamp is er schimmel ontstaan, er is lekkage aan het dak en de hokken en vloeren zijn zwaar verouderd waardoor de verblijven moeilijk schoon te houden zijn. Bovendien komen er steeds meer dieren binnen die een plekje nodig hebben in de ruimte dus een betere, ruime plek voor de dieren is hard nodig.

Nieuwe quarantaineruimte

In de nieuwe quarantaineruimte kan dan ook een aparte voerkeuken gemaakt worden, wat het werk voor de verzorgers een heel stuk vereenvoudigd. Voor deze quarantaine ruimte is zo’n 70.000 euro nodig waarvan 20.000 euro al was toegezegd door een vermogensfonds.

Voor een deel van de resterende 50.000 euro werd een aanvraag bij Stichting DierenLot gedaan, maar daar werd anders besloten: het hele bedrag ontvangen zij nu van Stichting DierenLot om het fantastische werk ook een vervolg te kunnen geven.Na het drukke voorjaar kan straks dus met de bouw van de nieuwe ruimte begonnen worden, zodat voor het volgende drukke seizoen alles spic en span is en er weer veel dieren op hulp kunnen rekenen.

Maarten Stoopendaal Droomfonds

In 2019 zijn de eerste uitkeringen uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds gedaan. Maarten Stoopendaal is een van de oprichters van Stichting DierenLot. Hij is in februari van dit jaar overleden. Zijn passie voor dierenhulpverlening dragen wij graag uit. Juist met dit soort grote bedragen kunnen organisaties echt verder en het verschil maken voor dieren in nood. Maar zonder de hulp van onze donateurs, hadden wij dit niet kunnen doen!

Stichting De Toevlucht is een wildopvang in Amsterdam met een grote regionale functie. Natuurdieren uit Flevoland maar ook rondom Utrecht worden bij De Toevlucht gebracht. Zij vervullen dan ook een belangrijke rol in de opvang van natuurdieren in Nederland.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%