De goede doelen site
Goede Doelen

Door te geven beteken je de wereld voor deze kinderen

We leven in een tijd waarin we als mens meer bewust zijn van kwetsbare groepen om ons heen. Maar juist nu verliezen we de groepen die het hardst hulp nodig hebben weleens uit het oog.

LF_WatWilJijLaterWorden_Campagnebeeld kopiëren
Sempeta wil chirurg worden.

Tekst | Liliane Fonds

Beeld | Ronnie Dankelman (Liliane Fonds) en Rink Hof (portretten)

21 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zoals gehandicapte kinderen in de armste delen van de wereld. Dat mag niet gebeuren, zo vinden ook donateurs van het Liliane Fonds Walther Kahn en Marian Lubbers.

Doneren of periodiek schenken

Walther Kahn (76) werkte bij een bank en vond het toen al belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Het Liliane Fonds kwam al lang geleden op zijn pad. “Het fonds richt zich op kinderen, dat spreekt mij enorm aan. Kinderen kunnen niet voor zichzelf zorgen en zijn kwetsbaar. Als ze dan ook nog met een handicap leven in een arm land, dan heb je niet veel motivatie nodig om te doneren. Je kunt met heel weinig middelen al een operatie of andersoortige hulp bekostigen. Zodat een kind met een handicap een menswaardig leven kan leiden en niet hoeft te worden weggestopt, omdat de ouders zich ervoor schamen of bang zijn dat hun kind iets overkomt.” 

Walther heeft gekozen voor een periodieke schenking. Vanwege het belastingvoordeel kon hij daarom meer schenken. Met een periodieke schenking steun je het Liliane Fonds voor minimaal vijf jaar.

Nalaten 

Marian Lubbers (62) is wandelcoach met een eigen praktijk en werkt daarnaast in de zorg met dementerende ouderen. Recent heeft ze haar testament laten opmaken. “Volgens de wet zou mijn hele nalatenschap naar mijn familie gaan, maar ik wil graag zelf kiezen wat voor mij belangrijk is en wie ik een warm hart toedraag. Ik heb drie goede doelen opgenomen in mijn testament. Eén daarvan heeft te maken met kinderen, die ik tot mijn spijt zelf niet heb. Op deze manier kan ik wel iets betekenen voor kinderen elders in de wereld.”

Sempeta.

Toekomstperspectief voor kwetsbare kinderen

Voor dat goede doel kwam Marian uit bij het Liliane Fonds. “Omdat zij kwetsbare kinderen ook echt blijven volgen en ze toekomstperspectief bieden. Dat doen ze in samenwerking met professionele lokale organisaties.” 

Het geeft Marian rust dat ze haar nalatenschap goed heeft geregeld. “Het zijn niet eens hele grote bedragen die ik nalaat. Maar als je daar nu goede keuzes in maakt en de tijd neemt om erover na te denken, dan kun je jouw waarden doorgeven, ook als je er niet meer bent. Daar word ik blij van.”

Sempeta als voetbalcoach.

Eén van de kinderen die het Liliane Fonds ondersteunt 

De twaalfjarige Sempeta uit Kenia is geboren met broze botten. Daardoor heeft hij vergroeide benen en  kan hij niet met vriendjes voetballen. Hij vaak is geopereerd en heeft krukken nodig om te kunnen lopen. Maar Sempeta heeft wél leiderschapskwaliteiten, dus is hij coach van het voetbalteam. Later wil Sempeta chirurg worden. Dan kan hij andere gehandicapte kinderen helpen.  

Door de strenge coronaregels kan Sempeta nu niet naar school. Hij heeft geen laptop of andere toegang tot online onderwijs. Ook het revalidatiecentrum waar hij fysiotherapie volgt is gesloten. Daarom helpt hij nu zijn moeder met het verzorgen van het vee. Het traditioneel Masai gezin verdient normaal gesproken geld met verkoop van melk op de markt. Dat gaat nu niet, waardoor het gezin moet zien te overleven. Het Liliane Fonds levert noodhulp in de vorm van hygiëne en voeding.  

Sempeta helpt zijn gezin.

Het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds steunt kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld met individuele hulp op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, werk en sociale contacten. 

Steun het Liliane Fonds met een donatie, periodieke schenking of nalatenschap. 

Ga naar lilianefonds.nl/help-mee of bel gratis 0800 – 7800 800. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details