De goede doelen site
Gezondheid

“Dr. Bhattacharya verricht wonderen dankzij uw hulp”

Een van de mensen die zich volstrekt belangeloos inzet voor de Leprastichting is acteur Huub Stapel. Zijn bezoek aan een speciale kliniek in India heeft diepe indruk op hem gemaakt: “Ik ontmoette daar dokter Bhattacharya die me deed denken aan Pater Damiaan, waar ik vroeger op school veel verhalen over heb gehoord. Pater Damiaan was […]

lepra-arts-bhattacharya-en-leprastichting-ambassadeur-huub-stapel-kopiren

4 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een van de mensen die zich volstrekt belangeloos inzet voor de Leprastichting is acteur Huub Stapel. Zijn bezoek aan een speciale kliniek in India heeft diepe indruk op hem gemaakt: “Ik ontmoette daar dokter Bhattacharya die me deed denken aan Pater Damiaan, waar ik vroeger op school veel verhalen over heb gehoord. Pater Damiaan was een missionaris in Hawaii die onbaatzuchtig werk deed voor verbannen leprapatiënten. Het inspireerde mij tot het doen van een speciale oproep aan u als donateur.”

“Zodra ik de kliniek met leprapatiënten binnenstapte, werd ik wreed geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van lepra. Er waren daar patiënten met verminkingen over heel hun lichaam. De pijn die deze mensen moeten doorstaan moet ondraaglijk zijn. Ik was diep geschokt”.

“Ik vroeg me af waarom deze mensen niet eerder naar de dokter waren gegaan. Dokter Bhattacharya vertelde dat onwetendheid de hoofdreden is waarom talloze leprapatiënten in India nog steeds niet ontdekt zijn. En dat het om die reden zo belangrijk is dat lokale artsen worden opgeleid om de eerste verschijnselen van lepra te herkennen. Hoe eerder lepra ontdekt wordt, hoe minder onherstelbare schade het veroorzaakt.

Dokters opleiden tot lepradeskundige
Het is duidelijk dat dokter Bhattacharya lepra niet in zijn eentje kan verslaan. Daarom wil ik een oproep voor hem doen!

Dr. Bhattacharya

Met uw hulp kan de Leprastichting meer dokters opleiden tot lepradeskundige. Hierdoor kan de ziekte eerder opgespoord worden en kunnen de patiënten in een vroeg stadium behandeld worden met medicatie. Zo worden er steeds minder patiënten gevonden met afschuwelijke verminkingen, omdat de ziekte al is opgespoord voordat de verminkingen zijn ontstaan”.

Doneer nu
Met uw steun sporen we voor €15,- een leprapatiënt op. De behandeling en genezing kost maar € 35,-. Daarnaast leiden we artsen op om lepra eerder te herkennen. Zo’n opleiding duurt twee dagen en kost €100,- Welk bedrag u ook doneert, het is zeer welkom. Dank u wel!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%