Dierentehuis Louterbloemen
01:01
02-03-2018

Drachtig en gedumpt in de vrieskou

Terwijl iedereen met dit koude weer de gordijnen vroeg sluit en de kachel opdraait worden in een park in Dordrecht een konijntje en drachtige cavia in een doosje achtergelaten. Het is koud en donker als een voorbijganger die zijn hond uitlaat het doosje ziet staan en merkt dat zijn hond interesse voor het doosje heeft. Als hij het doosje opent kijken onschuldige ogen hem angstig aan. Meneer belt dierenambulance Louterbloemen die ze ophaalt om ze naar Dierentehuis Louterbloemen te brengen voor een veilig en warm plekje.

Na van de eerste schrik te zijn bekomen worden de diertjes ook even door de dierenarts onderzocht. Het konijntje is een gezonde vriendelijk ram. De cavia is een dame die hoog drachtig blijkt te zijn. Ze is ondanks haar avontuur bijzonder vrolijk en erg op mensen gesteld. Zodra ze iemand hoort of ziet fluit en lonkt ze net zolang tot diegene even komt knuffelen of wat lekkers brengt.

Het konijntje hebben we Bob genoemd en voor hem zoeken we een ander konijnenmaatje omdat hij samen met andere konijnen hoort te leven. De ontwapenende cavia heet nu Pien en is verhuisd naar een ervaren gastgezin. Zo kan zij in een huiselijke omgeving  rustig bevallen en kunnen de kleine caviaatjes goed gesocialiseerd worden  door het wennen aan geluiden, geuren en aanraking van mensen.  Pien komt nog steeds elke dag qua gewicht aan dus de grote dag kan niet echt meer op zich laten wachten. Maar op dit moment vindt ze  eten en kroelen nog belangrijker dan  een nestje bouwen.

Al met al zijn de twee goed terecht gekomen en gaan we voor hen en de kleine caviaatjes nieuwe baasjes zoeken en vinden. Zodra er babynieuws is  laten wij van ons horen. Baby caviaatjes zijn geweldig en als ze maar een beetje op hun moeder lijken zijn ze om verliefd op te worden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

NierstichtingOOPOEH