Het hele gezin van de familie van Buuren doet mee en zij zorgen o.a. voor invalide-karretjes voor gehandicapte honden.

00:42
20-07-2020

Een oase voor dieren in nood op Cyprus!

Het begon 8 jaar geleden met het opvangen van twee verwaarloosde paarden. Maar er is zoveel dierenleed op Cyprus dat er al snel meerdere zwerfdieren volgden.

In de loop der jaren hebben maar liefst 17 paarden, 350 honden en talloze zieke katten, vee en pluimvee een toevluchtsoord gevonden bij hun asiel genaamd: Moonacre.

Allemaal kwamen ze binnen met een eigen rugzakje. Gelukkig mag er regelmatig een opgeknapt dier verhuizen naar een nieuw adres, als zij weer een adoptant hebben gevonden. Maar dan moet natuurlijk wel de corona-crisis achter de rug zijn.

Tot op heden hebben zij al kunnen zorgen dat 41 (!) gewonde honden geholpen werden met een operatie. Daarbij hebben vele dieren nieuwe kunst-ledematen gekregen in de vorm van een prothese of een rolstoeltje.

Sommige van hen zijn daadwerkelijk daardoor in staat om zich weer zelfstandig te kunnen verplaatsen.

Natuurlijk kost dit alles heel veel geld. Vader heeft gewoon een baan en verder kun je er logeren, paard (leren) rijden en het is een ideale plek om te komen helpen als vrijwilliger.

Maar in deze Coronatijd komt er al maanden niemand helpen of logeren. En vooral de paarden zijn nu eenmaal ontzettend duur in onderhoud. Zullen wij hen gaan steunen, mede als waardering voor alles wat zij voor dieren doen?

Kijk hier voor het hele verhaal.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Lees meer over: Dierenleed , stichting dierennood

Notaris Online partners