Platform over schenken, erven en nalaten
Eerste bezoeker tentoonstelling ‘Diepgeworteld’ ontvangt Hollandse lindeboom
Zaaloverzicht foto: Bram Vreugdenhil

Eerste bezoeker tentoonstelling ‘Diepgeworteld’ ontvangt Hollandse lindeboom

Vandaag mag het Dordrechts Museum haar deuren weer openen. De eerste bezoekers, Maarten Meddens en Roos Donders, werden feestelijk ontvangen en kregen in de museumtuin een Hollandse linde aangeboden door Patricia de Weichs de Wenne, zakelijk directeur van het museum en Hanna Hirsch, bureausecretaris van de Bomenstichting. Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Bomenstichting organiseert het museum de nieuwe tentoonstelling ‘Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst’. 

Diepgeworteld

Aandacht voor bomen en bossen is nu relevanter dan ooit. Door de klimaat- en de gezondheidscrisis zijn we ons steeds meer bewust van de waarde van de natuur. Bomen zorgen voor schone lucht, beschutting en verkoeling, maar bieden ook rust en ruimte voor bezinning. Ze spreken al eeuwenlang tot de verbeelding van schilders, figureren in oude verhalen en zijn geladen met symboliek. De tentoonstelling telt ruim zeventig schilderijen uit zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, allemaal afkomstig uit Nederlandse collecties. Oude en moderne meesters gaan een dialoog met elkaar en met het publiek aan. De tentoonstelling laat zien dat de relatie tussen mensen en bomen eeuwenoud is en tegelijkertijd actueel. Met werk van onder meer Jacob van Ruisdael, Jan van Goyen, Gerard van Nijmegen, Barend Cornelis Koekkoek, Vincent van Gogh, Jan Toorop, Piet Mondriaan, Jacoba van Heemskerck, Charley Toorop, Erik Andriesse en Maaike Schoorel. 

Foto: Quirine van der Meer Mohr

Magazine en bomenroute

Ter gelegenheid van de tentoonstelling en het jubileum verschijnt een fraai geïllustreerd magazine en een bomenroute langs de meest bijzondere bomen in Dordrecht. Deze zijn in de webshop van de Bomenstichting en in de museumwinkel verkrijgbaar. 

Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst is t/m 5 april 2021 te zien in het Dordrechts Museum.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details