Nalatenschap
00:39
29-08-2017

Huisdieren erven miljoen van Drs. P.

Meestal komt iemands nalatenschap terecht bij zijn of haar directe familieleden. Vrienden of andere getrouwen worden ook regelmatig in een testament genoemd. Net als goede doelen. En die laatste categorie kan heel divers zijn. Dat bleek maar weer toen het Amsterdamse dierenasiel in zijn jaarverslag bekend maakte een legaat te hebben ontvangen van maar liefst een miljoen euro. Waardoor 1.100 katten, 580 honden, 250 konijnen en hun verzorgers zich voorlopig geen financiële zorgen hoeven te maken.

In het jaarverslag worden ook de gulle gevers genoemd: Heinz en Mieke Polzer. Die eerste was beter bekend onder de naam Drs. P., dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. De geboren Zwitser Polzer overleed twee jaar geleden, 95 jaar oud, in een Amsterdams verzorgingstehuis. Zijn echtgenote Mieke stierf een jaar later.

Dankzij de nalatenschap van Drs. P, auteursrechten en de verkoop van hun huis bleek dat het kinderloze echtpaar ruim een miljoen euro te verdelen had. Al eerder had het aangegeven geld aan goede doelen te willen nalaten, maar nooit werd duidelijk aan welke. Nu blijkt dat het echtpaar P. er een bijzondere bestemming voor heeft bedacht.

Foto: Drs. P met echtgenote Mieke
Fotograaf: Emiel van Lint

 

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

Adopteer stier