De goede doelen site
Cultuur & welzijn

Jongeren krijgen dagelijkse peptalk van BNers met Young Impact Energizer

Elke schooldag zorgt een bekende Nederlander en vriend van Young Impact voor een positiviteitsexplosie via Instagram Live

DVER_Youngimpact_24_02_18-40 kopiëren

21 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De verlengde lockdown en aankomende avondklok die aanstaande vrijdag ingaat is voor iedereen een enorme domper. Dit hakt er vooral in onder jongeren in Nederland die nog langer niet naar school kunnen en minder sociaal contact hebben. Om deze jongeren een virtueel hart onder de riem te steken heeft Young Impact iets bedacht, de Young Impact Energizer: de grootste energieboost van Nederland. Jongeren kunnen vanaf nu elke schooldag om 09:00 uur starten met een ‘Energizer’, verzorgd door een bekende Nederlander op Instagram Live. Hiermee kunnen jongeren positief en vol energie aan hun (school)dag beginnen.

Live op Instagram

De Energizer wordt dagelijks van 09:00 – 09:05 uur live gestreamd op het Instagram-kanaal van Young Impact (@youngimpactnl). Dinsdag 19 januari trapte Ouassima Tajmout, ambassadeur van Young Impact, de eerste Energizer gezamenlijk met duizenden jongeren af. Gevolgd door illusionist Victor Mids die het stokje vanochtend van haar overnam. Verder zullen bekende vrienden van Young Impact als Teske de Schepper, Jurre Geluk, Hans Kazan, Roxanne Kwant en Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija een positiviteitsexplosie verzorgen. Young Impact wil hiermee de grootste energieboost van Nederland organiseren. Algemeen directeur Wendy Kakebeeke: “Er zijn in deze moeilijke tijd ontzettend veel mensen die nu iets willen betekenen voor jongeren en wij hebben het platform om dat te faciliteren. Samen impact maken, dat is tenslotte waar wij voor staan!”. Victor Mids sluit zich daar bij aan: “We kunnen wel wat verwondering gebruiken!”.

Lockdown-moe

De voornaamste reden voor dit initiatief van Young Impact is de nieuwe verlenging van de lockdown die 12 januari tijdens de persconferentie werd aangekondigd. Dit betekent dat jongeren weer elke dag gemotiveerd moeten worden om van achter hun laptop les te volgen, in plaats van op school met hun vrienden en de dynamiek die zo’n schoolpand met zich meebrengt. Dat wordt logischerwijs steeds lastiger. “De aankondiging van de verlengde lockdown versterkt het gevoel van sleur, en daarmee versterken ook gevoelens van eenzaamheid en depressie. We zien dat de mentale gezondheid van jongeren eronder lijdt”, aldus Wendy Kakebeeke. Met de Young Impact Energizer hoopt Young Impact de verbondenheid onder jongeren te vergroten en hen een hart onder de riem te steken. Ook docenten kunnen een extra positieve boost gebruiken om samen met de jongeren de dag toch positief te starten.

Young Impact

Young Impact is in drie jaar tijd uitgegroeid is tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te maken. Daarom reist de organisatie heel Nederland door met een vooruitstrevend scholenprogramma, worden jaarlijks de Young Impact Awards uitgereikt en worden verschillende impact activiteiten en events georganiseerd. Wij zijn JONG is een van de initiatiefnemers van Young Impact. ‘’Wij zijn JONG vindt dat alle kinderen en jongeren de kans verdienen om zich optimaal te ontwikkelen. Daarom werken  Young Impact en Wij zijn JONG samen om dit voor elkaar te krijgen. Ontwikkelen kan alleen als je goed in je vel zit. Wij geloven dat deze energizers jongeren hier een goede steun in de rug bij kunnen bieden. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij”.


Zie hier de Energizer van Victor Mids

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details