v.l.n.r. Mark Vos (Dierenhulp) Alex Rosaria (PAIS) Mr. Natalie Samson Coffie (Juriste)

00:51
21-02-2020

Krijgt Curacao dankzij Nederlandse Stichting eindelijk goede dierenwetgeving?

Varsselder: Als het aan Stichting Dierenhulp ligt zeker. Deze organisatie bestaand uit vrijwilligers met een groot hart voor dieren heeft jaren gewerkt aan wetgeving die deze Nederlandse dieren beter moet beschermen tegen tal van misstanden. Vijf jaar terug werd de wetgeving gepresenteerd en nu gaat Minister Giselle mcWilliam van Economische zaken de wetgeving presenteren aan het parlement van Curacao.

“Er is hard voor geknokt samen met de toenmalige politie fractie van PAIS en wetgeving juriste Mr. Natalie Samson Coffie omdat wij van mening zijn dat deze Nederlandse dieren levend in ons koninkrijk het verdienen bij wet beter beschermd te worden. Het is namelijk niet te verkopen dat deze Nederlandse dieren niet hoeven te rekenen op enige steun van de regering in Den Haag. Voor ons onverteerbaar en de drijfveer ons in te zetten dit wel bij wet gedaan te krijgen.” Laat initiatiefnemer Mark Vos van Stichting Dierenhulp weten.

Stichting Dierenhulp ontstond in 1996 uit een belofte aan een overleden ex zwerfhond. Op haar graf werd door Vos de belofte gedaan zich in te zetten voor de zwaksten in onze samenleving. Nu 24 jaar later is de organisatie, volledig bestaand uit vrijwilligers, actief op de Antillen, Griekenland en Costa Rica. De stichting heeft een aantal top ambassadeurs aan zich weten te verbinden die het vrijwilligerswerk onderschrijven. Zo zijn topmodel Kim Feenstra, actrice Kimberley Klaver, tv-persoonlijkheid Carlo Boszhard, zangeres actrice Joke Bruijs enkele BN-ers die het vrijwilligerswerk promoten en uitdragen en achter de doelstellingen staan om dierenleed tegen te gaan.

Meer informatie is te zien op www.dierenhulp.nl

Foto Stichting Dierenhulp

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

Stichting IFAW Walviskalf