Leeuwenwelpjes
00:43
12-03-2018

Leeuwenwelpjes spelen voor het eerst buiten

In februari arriveerden twee Bulgaarse leeuwenwelpjes in ons opvangcentrum Felida, in Friesland. Woensdag 7 maart, vlak voordat ze 6 maanden oud werden, gingen de welpjes Masoud en Terez voor het eerst naar buiten.

Omdat het in Nederland erg koud was sinds hun aankomst en ze uit een omgeving komen van boven de 20 graden, in Bulgarije werden ze binnen en met de hand opgevoed, wachtten we op een betere temperatuur. Eindelijk was het zover. Terez is de durfal van het stel en kwam dan ook als eerste naar buiten, op de voet gevolgd door zijn broertje Masoud. Nog nooit hadden de leeuwenwelpjes zand onder hun poten gevoeld, de frisse buitenlucht opgesnoven of regen gevoeld – want het begon zelfs even te spetteren. Het was dan ook een hele ervaring. Voorzichtig besnuffelden zij het zand, de plantjes en alles wat nieuw was. Ze werden aangemoedigd door de stemmen van hun verzorgers, die ontroerd stonden toe te kijken. Na enkele minuten voorzichtig kennis gemaakt te hebben met het nieuwe verblijf werd alle voorzichtigheid over boord gegooid en was het show time. Rennen, stoeien, klimmen, planten slopen: Masoud en Terez konden hun geluk niet op. Een heel speciaal en ontroerend moment!

Link naar de video https://www.facebook.com/felidabigcatcentre/videos/vb.1728000344124006/2027947497462621/?type=2&theater

Link naar de donatiepagina https://secure.vier-voeters.nl/steun-felida

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

Oorlogsslachtoffers