De goede doelen site
Gezondheid

Loop mee met de Wandel tijdens je Werk-dag

Wandelnet kreeg de afgelopen vijf jaar werkend Nederland aan het wandelen door werkenden het woon-werkverkeer lopend te laten afleggen.

7 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dit jaar wordt werkend Nederland opgeroepen om te wandelen tijdens een (thuis)werkdag.

De aftrap van de dag vindt plaats op donderdag 8 april om 10.00 uur bij Stichting Wandelnet met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette. Gelijktijdig worden drie zogenaamde Weetingroutes (voor wandelend vergaderen) officieel gelanceerd. Met o.a. een bijdrage van Alles is Gezondheid. 

Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maakt productiever, creatiever en gezonder. 

Wandel tijdens je Werkdag-Estafette in Amersfoort 

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat trapt de estafette af door middel van een videoboodschap waarin ze de waarde van wandelen benadrukt en draagt het wandelstokje als eerste over aan Ankie van Dijk, directeur Wandelnet. Ankie van Dijk loopt vervolgens samen met wethouder Hans Buijtelaar van gemeente Amersfoort een deel van de weetingroute. 

Buijtelaar benadrukt het belang van wandelen en het vaker inplannen van een weeting tijdens je werkdag: “Er wordt wat afgewandeld; voor beweging, sport, ontspanning, maar ook voor boodschappen, naar het werk, als manier om elkaar prettig te ontmoeten. Dat geeft ons als gemeente ook de taak om te zorgen dat Amersfoort een stad is waar je goed kúnt lopen. Met een Amersfoorts loopplan maken we de stad loopvriendelijker en gezonder.” 

Programmadirecteur Alles is Gezondheid Karen van Ruiten, directeur Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen, directeur Arcadis Marjan den Braber lopen ook mee tijdens de estafette. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en ambassadeur van de Ommetje-app (Hersenstichting), sluit de estafette af met een videoboodschap en draagt het wandelstokje over aan de rest van Nederland. 

Wandelgedrag vasthouden 

De Wandel tijdens je Werk-dag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Samenwerkende partijen hopen met de estafette een grotere wandelbeweging te veroorzaken, ook na 8 april: “Uit onderzoek van Wandelnet (jan, 2021) blijkt dat een rondje lopen de meest populaire dagactiviteit van (thuis)werkend Nederland is. Wandelen tijdens werk is niet alleen vandaag of tijdens de lockdown van belang. Dit wandelgedrag moeten we met elkaar vasthouden.” 

Ontdek een weetingroute bij jou in de buurt en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerkdag.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%