Mepal
00:46
18-07-2019

Mepal wordt sponsor van het gehandicapte kind

Elke ouder met schoolgaande kinderen kent ze: de lunchtrommels en schoolbekers van Mepal. Maar helaas gaan niet alle kinderen naar school, zoals de ouders van zo’n tienduizend kinderen met een handicap ondervinden. Daarom slaan Mepal en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) de handen ineen, om ervoor te zorgen dat ook kinderen met een handicap kunnen meedoen.

De eerste samenwerking tussen de twee nieuwe partners is de Madurodam Marathon, de mini-marathon van NSGK en Madurodam die op 6 oktober plaatsvindt. Mepal wordt hoofdsponsor van deze vrolijke loop, die toegankelijk is voor kinderen met en zonder handicap. Met de opbrengst van de Madurodam Marathon worden klassen opgericht voor kinderen met een ernstige handicap binnen een reguliere school.

NSGK is het goede doel voor kinderen met een handicap. Zij staan vaak buitenspel, bijvoorbeeld omdat de school, speeltuin of sportvereniging niet toegankelijk is. De stichting maakt deze plekken toegankelijk zodat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen, leren en sporten – samen kunnen opgroeien. Dat kan dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers, marathonlopers en betrokken bedrijven zoals Mepal.

Ook Mepal wil er zijn voor alle kinderen, of ze nu naar school, naar de sportclub of op vakantie gaan. Met onder andere degelijke schoolbekers, bidons en bewaardozen. Deze worden grotendeels gemaakt in Nederland, met hulp van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Mepal bestaat, net als NSGK, al bijna 70 jaar.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

Tekendokterkanjerketting