Mozambique
01:08
14-09-2018

Nieuw project in Mozambique! Kennis zaaien over landbouw

In de provincie Zambezia, Mozambique ondersteunen we 55 zelfzorggroepen waar leprapariënten bij elkaar komen om hun wonden te verzorgen. Ze voelen zich door de zelfzorg fysiek steeds sterker en mobieler. Maar ondertussen staan ze elke dag opnieuw voor een flinke uitdaging. Kunnen ze hun familie wel genoeg te eten geven? Ons nieuwe landbouwproject brengt hier verandering in.

Voedzaam en gevarieerd eten
Bijna alle leden van onze zelfzorggroepen verbouwen bij hun huis allerlei gewassen om zelf van te leven. Vaak levert de oogst niet genoeg op en hebben ze bijna geen eten. Of ze eten elke dag hetzelfde. Hierdoor vermindert hun weerstand en worden ze sneller ziek. Het is dan ook heel belangrijk dat ze altijd voldoende, voedzaam en gevarieerd eten hebben.

Mozambique

Duurzame oplossing
Met extra kennis over landbouw kunnen de leden van onze zelfzorggroepen zorgen voor meer en betere voeding. Voor zichzelf en hun familie.

De leden van het nieuwe project leren:

  • duurzame landbouwtechnieken om hun oogst te vergroten
  • hoe ze hun producten voor een goede prijs op de markt kunnen verkopen
  • hoe ze veilig en voedzaam eten kunnen bereiden van lokale gewassen
  • verschillende methoden om voedsel te bewaren
  • hoe ze kunnen opkomen voor hun rechten

‘Als ik straks meer weet over landbouw, hoeven we eindelijk geen honger meer te hebben’

Meer en betere voeding voor Francisco
Francisco ontdekte pas laat dat hij lepra had. Hij werd lid van één van onze zelfzorggroepen en leerde daar goed voor zijn wonden te zorgen. Hij knoopt allee eindjes aan elkaar om genoeg eten op tafel te zetten voor zijn familie. ‘Ik verbouw bonen, mais en sorgo. Ook heb ik een bananenplant en een mangoboom. Om wat geld te verdienen, vlecht ik manden van bamboe die ik op de markt verkoop. We komen nu amper rond. Ik ben heel blij dat ik meer ga leren over landbouw. Dat geeft me echt een steuntje in de rug.’

Mozambique

Mozambique
Om voor zijn familie te kunnen zorgen, verbouwt Francisco diverse gewassen achter zijn huis en vlecht hij manden

Help jij mee om projecten voor leprapatiënten op te zetten?

Notaris Online partners

Mission PossibleBulgarije dag