NSGK
01:22
08-03-2018

NSGK, trotse partner van The Voice Kids, komt in actie tegen uitsluiting en eenzaamheid

Het nieuwe seizoen van het goed bekeken televisieprogramma The Voice Kids is inmiddels gestart. In het programma gaan bekende coaches op zoek naar jong zangtalent. Via de Junior Reporter krijgt de kijker ook een kijkje achter de schermen. Dit seizoen zijn er zelfs twéé Junior Reporters. Maar dat is niet het enige verschil ten opzichte van voorgaande seizoenen: de Junior Reporters hebben allebei een handicap.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) is dit jaar een samenwerking aangegaan met The Voice Kids. NSGK: ‘We willen laten zien dat voor de Junior Reporters de mogelijkheden onbeperkt zijn. Helaas is dat voor kinderen met een handicap niet vanzelfsprekend. Ze worden vaak buitengesloten en voelen zich dan eenzaam en verdrietig. Dat wil je niet, voor geen enkel kind. Ieder kind moet er écht bij kunnen horen. We willen de kijker bewust maken van de alledaagse problematiek van kinderen met een beperking. In elke uitzending en online is er via een verslag van de Junior Reporters aandacht voor de ups-and-downs van kinderen met een beperking in Nederland. De samenwerking met The Voice Kids draagt bij aan het vergroten van de awareness en de steun hiervoor.’ The Voice Kids is iedere vrijdag te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

De Junior Reporters van dit seizoen zijn de 13-jarige Merijn en de 10-jarige Roxanne. Merijn heeft cerebrale parese en kan daardoor niet lopen. Hij is afhankelijk van zijn rolstoel. Roxanne is spastisch aan haar rechterarm en beide benen waardoor ze haar hand moeilijk kan gebruiken en kleine stukjes met een rollator kan lopen. Bij grotere afstanden gebruikt ze haar rolstoel. Voor de Junior Reporters gaan alle deuren open en zij krijgen exclusief toegang tot de wereld achter The Voice Kids. Ze laten onbevangen en enthousiast het programma van een heel andere kant zien met unieke interviews en backstage verslagen. Daarbij laten zij zich niet tegenhouden door hun handicap. Maar laten ook zien dat ze daarbij soms wel een beetje hulp nodig hebben. Net als hun gehandicapte leeftijdgenootjes. NSGK kan hier dankzij de steun van donateurs oplossingen voor bieden.

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Steunen kan door ‘HELPMEE’ te sms’en naar 4333 (eenmalig 3 euro) of via nsgk.nl/helpmee.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

NLdoetAya Krasimira