00:50
22-06-2018

Ouwehands Zoo Foundation zet zich in voor de bescherming van de reuzenpanda en zijn natuurlijk leefgebied

Dankzij goede beschermingsmaatregelen is de status van de reuzenpanda in 2016 aangepast van ‘Bedreigd’ naar ‘Kwetsbaar’, iets minder bedreigd.  Echter is het nog steeds erg belangrijk dat er aandacht is voor bescherming van de reuzenpanda in het wild en zijn leefgebied. Ouwehands Zoo Foundation (OZF) zet zich in voor de bescherming van de reuzenpanda in het wild.

Samenwerking in China
Ouwehands Zoo Foundation werkt aan het herstel van het leefgebied van de reuzenpanda in de Chinese provincie Sichuan, waar de reuzenpanda in het wild leeft. Verbetering, herstel en verbinding van het leefgebied van de reuzenpanda staat centraal in dit project. Samen met de lokale bevolking worden ecoducten (waarvoor Nederland als voorbeeld geldt) aangelegd tussen geïsoleerde leefgebieden door het aanplanten van bamboebossen om de impact van wegen en spoorlijnen te verminderen. Ook vindt er onderzoek plaats naar het gedrag en verspreiding van de panda’s met behulp van automatische camera’s. Daarnaast wordt de lokale bevolking geholpen met het ontwikkelen van alternatieve inkomstenbronnen in ruil voor het beschermen van het leefgebied van de reuzenpanda.

Onderzoek
Samen met Wageningen University & Research wordt er genetisch onderzoek gedaan, onder andere ten behoeve van fok van genetisch geschikte reuzenpanda’s met als doel het terugplaatsen in het wild. Tevens wordt er onderzoek verricht naar het effect van kennismaking met de reuzenpanda op het milieuvriendelijk gedrag van een bezoeker (de bereidheid om bij te dragen aan natuurbescherming).

Het geld dat OZF jaarlijks doneert wordt gebruikt voor bescherming van de soort en het leefgebied en voor onderzoek.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Over Ouwehands Zoo Foundation

Notaris Online partners