Prinses Máxima Centrum
00:46
07-02-2017

Prof. dr. Van den Heuvel-Eibrink eerste vrouwelijke hoogleraar Prinses Máxima Centrum

Een bijzondere en geweldige dag voor prof. dr. Marry van den Heuvel-Eibrink donderdag 12 januari. Zij hield deze dag haar oratie in het Academiegebouw in Utrecht. Op 1 juli jl. werd zij benoemd tot hoogleraar Translationele Kinderoncologie, in het bijzonder niertumoren. Marry is de 1e vrouwelijke hoogleraar van het Prinses Máxima Centrum. En daarmee is ze de 2e vrouwelijke hoogleraar in de kinderoncologie in Nederland.

Carrière
Marry was sinds 2008 Associate professor kinderoncologie. Tussen 1997 en 2014 werkte zij als kinderoncoloog op de afdeling kinderoncologie en hematologie van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam, St. Judes Childrens Hospital in Memphis, USA, en in Great Ormonds Streets Hospital for Sick Children in Londen, UK. Haar wetenschappelijke carrière dusver, heeft bijgedragen aan de moleculaire ontrafeling van kinderkanker, met name myeloide leukemien en niertumoren en het vergroten van kennis over bijwerkingen tijdens en na kinderkanker.

Prinses Máxima Centrum
Sinds januari 2015 is ze werkzaam als kinderoncoloog bij ons Centrum als senior Consultant. Tevens is zij per 1 juli 2016 benoemd als Hoofd van de Late effecten poli. Zij stuurt haar eigen onderzoeksgroep aan als Senior principal investigator in samenwerking met de moleculaire onderzoeksgroep niertumoren van het Hubrecht Instituut (Hans Clevers, en Jarno Drost) en de afdeling genetica van het WKZ (dr. M. Jongmans, prof. dr. N. Knoers). Marry ontwikkelt binnen de kinderoncologie haar onderzoeksactiviteiten verder met een speciale focus op kinderen met niertumoren en op (genetische) determinanten van bijwerkingen door kinderkankerbehandeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws op Notaris-Online.nl

Notaris Online partners

verkiezingenhulp Haïti