Stichting Dierennood
02:30
17-08-2018

Ramona: een jonge vrouw die 71 honden onder haar hoede heeft genomen

We gaan nog een keer in de herhaling. Gewoon omdat het zo broodnodig is.

Ruim 2 jaar geleden vertelden wij in het 75ste hulpproject over Ramona Moldovan in Roemenië. Het was een verhaal dat zo uit een boek kon komen maar helaas is het allemaal echt gebeurd. Een verhaal dat je doet beseffen hoe moeilijk mensen het kunnen hebben ze tegen de stroom inzwemmen. Vooral als het gaat om hulp voor zwerfdieren…


Ook deze blind geslagen hond heeft onderdak bij Ramona
Eigenlijk waren de meeste inwoners in Roemenië altijd al min of meer dierenhaters. Maar toen er in 2013 een oma beweerde dat haar kleinkind was gedood door zwerfhonden ontstond er een afschuwelijke klopjacht op elke loslopende hond. Binnen de kortste keren was aangetoond dat de peuter door mensenhanden om het leven was gekomen maar toen was het kwaad al geschied. Met name door de kwalijke rol van de media werd er een ‘euthanasiewet’ van kracht voor zwerfhonden.
Kijk eens in deze ogen met vertrouwen ondanks alles wat zij meegemaakt heeft
Kijk eens in deze ogen met vertrouwen ondanks alles wat zij meegemaakt heeft
Alle dieren waren er immers ernstig aan toe door dergelijke mishandelingen. Haar man kon de stress niet aan en verliet haar. Bovendien werd zij en haar moeder pardoes hun appartement uitgezet. Vrijwel iedereen zou op zo’n moment de moed opgeven, maar Ramona werd alleen maar meer gemotiveerd om dieren-in-nood te blijven helpen. Nog meer zwaar mishandelde en getraumatiseerde dieren kruisten haar pad en om veilig te zijn trokken ze de bergen van Brasov in.

Omdat er niet altijd genoeg eten is zijn de dieren onrustig met etenstijd .
’s Morgens moest Ramona naar haar werk en daarna keerde ze terug om haar moeder en haar inmiddels 71 honden om allen te verzorgen. Slapen deden ze in een tent. Ook in de slechtste weersomstandigheden. Het kan daar overdag 30 graden worden en ’s nachts flink vriezen. De winters zijn er gruwelijk koud. Maar onheil komt nooit alleen. In de bergen rond Brasov werd en wordt heel veel gestroopt. En stropers zijn niet blij met blaffende honden die het wild verjagen.
Ook veel mishandelde katten wonen nu veilig bij Ramona
Ook veel mishandelde katten wonen nu veilig bij Ramona
Dus de volgende bedreigingen kwamen van de stropers. Zij sneden enkele honden de keel door als waarschuwing… En de weg naar haar tent werd geblokkeerd zodat Ramona met haar auto zelfs een keer in een ravijn belandde. Ondervoeding en de temperatuursverschillen zorgden voor nog meer zieke dieren. En ook de eigen gezondheid van Ramana en haar moeder leed eronder. Wanhopig zocht ze een andere veilige plek en uiteindelijk vond ze een leegstaande, verwaarloosde koeienstal.
Zij heeft haar honden zelfs ook nog goed verzorgd
Zij heeft haar honden zelfs ook nog goed verzorgdEr was geen keus. Mens en dier zijn met veel moeite verhuisd naar deze donkere stal. Zonder water, elektra, verwarming en vrijwel zonder daglicht. En nog was de ellende niet voorbij. Er bevinden zich enkele zigeunerkampen vlakbij en hekwerk was er niet. Noodgedwongen hebben haar honden 9 (!) maanden lang opgesloten gezeten in die benauwde donkere wereld. Totdat uiteindelijk de donateurs van Stichting Dierennood ervoor zorgden dat er een hek kwam zodat de dieren ein-de-lijk licht en lucht hadden.

Veilig in de stal

En nu vragen wij weer jullie hulp. De 75 honden van Ramona zijn nogmaals in gevaar! Het dak van de shelter is in uiterst slechte conditie. Met zelfs acuut instortingsgevaar! Er komen nu al regelmatig brokstukken naar beneden vallen. Het lekt sowieso al sinds het begin aan alle kanten. En als straks de herfststormen komen en sneeuwval is de kans groot dat de honden eronder bedolven zullen worden. Het dak zal geen winter meer overleven.

Dit dak moet vernieuwd worden met op de achtergrond de door jullie gedoneerde omheining
Dit dak moet vernieuwd worden. Op de achtergrond de door jullie gedoneerde omheining
Omdat honden in hun omgeving nog steeds vaak slachtoffer worden van vergiftiging door de immer vijandige omgeving kunnen de dieren niet eens buiten blijven als Ramona aan het werk is. Dientengevolge is er maar één optie: EEN NIEUW DAK!! Dus nogmaals een project voor Ramona. De vrouw die zoveel indruk op ons heeft gemaakt. Jullie lieten haar toen niet in de steek en wij hopen dat we weer op jullie mogen rekenen. Zodat er eindelijk, eindelijk dan toch eens wat echt geluk komt voor haar en haar dieren.
Ramona zou nooit en te nimmer haar honden in de steek laten
Ramona zou nooit en te nimmer haar honden in de steek laten

Alvast héél veel dank, uit de grond van ons hart!

Doneer daarom alsjeblieft vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Hulpactie 107’ en wij zorgen dat uw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Bron: Dierennood.nl

Notaris Online partners

FB FundraiserTour for Life