De goede doelen site
Dieren

Samen voor dieren

Stichting DierenLot komt al ruim dertien jaar op voor gewonde, mishandelde, verwaarloosde en in de steek gelaten dieren in Nederland....

dierenlot_3_20150604_135453-kopieren

16 juni 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

DierenLot trekt zich het lot van dieren aan

Stichting DierenLot komt al ruim dertien jaar op voor gewonde, mishandelde, verwaarloosde en in de steek gelaten dieren in Nederland. Meestal zijn dit gezelschapsdieren, maar ook de in het wild levende dieren worden geholpen. Dat doet DierenLot in samenwerking met zo’n 300 lokale dierenhulporganisaties, ­dierenasielen, opvangcentra en dierenambulances. Ook bij u in de buurt.

“Met de liefde voor dieren zit het vaak meer dan goed bij deze lokale hulporganisaties”, zegt Sander van Hesteren, adviseur nalaten bij Stichting DierenLot. “Maar alle benodigde voer, medicijnen, dierenambulances, operatiekosten of een reparatie aan een opvang kosten veel geld. Op die momenten dat de organisatie het zelf niet meer kan betalen, biedt DierenLot in veel gevallen een vangnet.”

Bijzondere giften

“Dit kunnen wij dankzij de steun van onze onmisbare donateurs, giftgevers en sponsoring van bedrijven”, vervolgt Van Hesteren. “Maar het wordt ook mede mogelijk gemaakt door de bijzondere giften die wij ontvangen, zoals steun uit nalatenschappen. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Door DierenLot op te nemen in uw testament, kunt u de dieren blijven helpen, ook op het moment dat u er zelf niet meer bent. Het is mogelijk om aan te geven welke specifieke organisatie u wilt helpen, of in welke regio, of voor een specifiek dierenhulpproject of zelfs of de hulp ingezet moet worden voor een dierensoort welke u een bijzondere warm hart toedraagt.”

Ook de zorg voor úw huisdier goed regelen

Misschien denkt u momenteel na over uw testament en uw wensen om hulp aan dieren echt mogelijk te maken. Nu én in de toekomst… Samen met u kan Stichting DierenLot een verschil maken. Sander van Hesteren legt uit dat wanneer u gebruik maakt van de Testament Service van DierenLot, zij ook zorgdragen voor úw huisdier. “We zorgen voor een goede en liefdevolle opvang en gaan op zoek naar een nieuw baasje als u er niet meer bent. Een hele geruststelling, toch?”

Kennis delen is zó belangrijk

Stichting DierenLot vindt kennis delen enorm belangrijk. “Daarom hebben we twee magazines uitgebracht”, zegt Van Hesteren. “Het consumententijdschrift #samenvoordieren is bestemd voor onze ruim 160.000 donateurs. Het blad staat vol met leuke tips, weetjes, verhalen uit de praktijk en organisaties die uitgelicht worden. Daarnaast hebben we het Vakblad Dierenhulpverlening gelanceerd voor de aangesloten dierenhulporganisaties. Daarin delen wij professionele vakinhoudelijke informatie, belangrijke tips, wet- & regelgeving, informatie en andere relevante zaken voor de professionele dierenhulpverlener.”

Landelijke dekking

“Eén van onze doelen voor de komende jaren, is er voor te zorgen dat elke gemeente in Nederland een eigen dierenambulance heeft. Want hulp voor dieren moet overal in ons land mogelijk zijn, ook voor de dierenvriend die zelf geen auto in zijn bezit heeft. Er zijn al veel goede initiatieven maar er is nog een hoop werk aan de winkel.” Sander van Hesteren besluit: “We staan niet stil en blijven in actie komen zodat het werk nu, maar ook in de toekomst door kan blijven gaan. En daar hebben wij u bij nodig!”


Stichting DierenLot

Postbus 377

4200 AJ  Gorinchem

T +31 183 56 39 12

E info@dier.nu

W www.dier.nu

Bank NL28 INGB 0000 0023 29

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%