De goede doelen site
Internationaal

Terre de Hommes: Kinderen door armoede tot sekswerk gedwongen

Door armoede en gebrek aan toezicht werd de 15 jarige Lilian (niet haar echte naam) gedwongen om haar lichaam te verkopen in een bordeel in Oeganda.

Unknown

1 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Terre des Hommes en haar partner organisatie UYDEL zetten zich dagelijks in om uitbuiting van jongeren in Oeganda tegen te gaan en kinderen als Lilian te helpen.

Een dag, 15 klanten, 1 euro per klant

Om rond te komen heeft Lilian dagelijks 15 klanten, waarmee ze 5000 shs (ca. 1 euro) per klant verdient. Daarvan betaalt ze een deel aan de manager van het bordeel, in ruil voor een kleine kamer. Overal waar ze solliciteerde, wilde de manager eerst seks met haar hebben. Een tijdje geleden brak de stress van het werk haar op. Ze kreeg vaak te maken met geweld, psychologische mishandeling, soa’s en mannen die niet betaalden.

Na twee jaar seksuele uitbuiting kwam Lilian in aanraking met de maatschappelijk werkers van UYDEL die haar hulp boden en uit het bordeel hebben gehaald. Sinds augustus 2020 krijgt ze psychische ondersteuning, sessies gedragsverandering en trainingen in beroeps- en levensvaardigheden. Ook ontvangt ze voedsel, zeep en maandverband.

“Ik ben dankbaar voor de hoop die Terre des Hommes mij heeft gegeven. Ik weet nu dat ik kan stoppen met sekswerk en dat een ander leven mogelijk is. Het geeft me een goed gevoel dat ik kennis en vaardigheden op doe waarmee ik een ander leven kan leiden, een leven zonder uitbuiting. Ik leer nu om te werken in een bakkerij. Ik zou graag ooit mijn eigen bakkerij beginnen”, aldus Lilian.

Seksuele uitbuiting komt overal voor

In Oost-Afrika worden kinderen met een smoes zonder geld naar de grote stad gestuurd. Daar zijn ze kwetsbaar voor seksuele uitbuiting op straat of in bordelen. In Azië worden kinderen als hulp in het huishouden seksueel uitgebuit. Kinderen worden zowel op straat als online met seksuele uitbuiting bedreigd. Ook in Nederland worden volgens cijfers van de Nationale rapporteur Mensenhandel jaarlijks minstens 1300 minderjarigen seksueel uitgebuit. Seksuele uitbuiting van kinderen is een wereldwijd probleem.

U kunt ons helpen in de strijd tegen seksuele uitbuiting in Nederland en wereldwijd. Zodat kinderen als Lilian een veilige plek hebben om op te groeien en te leren. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%