De goede doelen site
Dieren

Voor het eerst in 56 jaar geen stierengevechten in San Cristóbal, Venezuela

Een historisch begin van het jaar voor de Venezolaanse stad San Cristóbal! Voor het eerst in 56 jaar vinden geen stierengevechten plaats tijdens het jaarlijkse stadsfeest Feria Internacional de San Sebastián.

Stier-bruin kopiëren

12 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dit vindt gewoonlijk plaats in januari en is het belangrijkste stadsfeest in de staat van Táchira. Door de uitbraak van COVID-19 is het afgelast, al zal men enkele onderdelen online houden.

In december nog maakte het stierenvechtbedrijf Miura groots bekend dat zij toestemming had gekregen om de arena te mogen gebruiken voor eind januari en dat ze enkele nationale stierenvechters in dienst zou nemen voor de stierengevechten. Maar alles werd opeens ontkend toen de gemeentelijke en regionale autoriteiten zich hiertegen uitspraken.

Eerst reageerden de gezondheidsautoriteiten van de staat van Táchira, die adviseerden om alle festivals en publieke evenementen te annuleren in verband met COVID-19. Later reageerde het gemeentehuis van San Cristóbal: alle evenementen werden geannuleerd. Ook de regering van de deelstaat van Táchira maakte bekend dat ze maatregelen zou gaan treffen om de verspreiding van corona tegen te gaan: een daarvan was het afgelasten van alle evenementen.

Zelfs de stierenvechtersgilde had kritiek op Miura, maar om hele andere redenen: ze vonden de vijf duizend dollar die het bedrijf aanbood als salaris voor hun diensten een belediging. De beheerders van de arena van San Cristóbal ontkenden dat er stierengevechten in de planning stonden, of dat er plannen waren om deze te organiseren.

Onderdelen van het stadsfeest zullen online te volgen zijn, maar deze keer zonder stierengevechten. Venezuela is één van de stierenvechtlanden waar het einde van het stierenvechten zeer nabij is, dankzij jarenlange campagnes om een einde te maken aan deze wrede evenementen. In 2017 kwam een verbod op de stierengevechten in Maracaibo. Verder zorgt de economische situatie in het land er ook voor dat, in de weinige plaatsen waar men stierengevechten houdt, er nog minder publiek komt. Al vóór COVID-19 balanceerden diverse fokkerijen van vechtstieren op de rand van een faillissement. In 2019 werden in Venezuela maar zeven stierengevechten gehouden. Corona zal de situatie voor de stierenvechtsector in Venezuela alleen maar verder verslechteren. En ondertussen gaat het Comité Anti Stierenvechten, samen met collega-organisaties, verder met de strijd voor een verbod op het stierenvechten op de plaatsen waar het nog toegestaan is.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%