Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Daniel den Hoed Fonds
Kanker de wereld uit helpen. En tot het zover is, er in ieder geval voor zorgen dat we de behandeling van kanker zo effectief mogelijk maken en aandacht hebben voor de kwaliteit van leven van de patiënt. Dat is het doel van het Daniel den Hoed Fonds. De oproep van het fonds naar buiten toe is dan ook: ‘Maak kanker kansloos’.

Per jaar krijgen bijna 110.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen, met name omdat onze samenleving steeds meer oudere mensen kent, maar ook omdat we niet meer overlijden aan andere ziektes en dus een grotere kans hebben op het ontwikkelen van kanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker. In 1992 waren dit er nog 38.200. Percentueel is dit een beduidende verlaging van het aantal sterfgevallen. Was tussen 1989 – 1993 de vijfjaarsoverleving 48%, tegenwoordig (2011 – 2015) is deze 64%. Een grote stap vooruit, maar het kan en het moet nog beter.

Het Daniel den Hoed Fonds steunt wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De focus ligt op de aanschaf van baanbrekende apparatuur en de ondersteuning van jong wetenschappelijk talent. Door middel van onderzoek proberen we stappen te maken in (a) een eerdere diagnose, (b) een behandeling op maat voor elke patiënt met kanker en (c) een betere kwaliteit van leven.

Iedere dag werken onze collega’s in het Erasmus MC Kanker Instituut aan hogere kwaliteit van de zorg bij kanker. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe, veelbelovende behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in hun laboratoria naar nieuwe kennis over kanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Kanker Instituut snel in de praktijk getoetst. Onze onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top.

Wat doet het Erasmus MC Kanker Instituut
Eén op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je maar één ding: overleven. In het Erasmus MC Kanker Instituut strijden wij, samen met onze patiënten, tegen deze ziekte. Samen weten we meer, kunnen we meer en bereiken we weer. Onze patiënten en specialisten vormen op deze manier een sterk team in de strijd tegen kanker.

Het Erasmus MC Kanker Instituut is dé plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samen komen. Onze grootste wens is het overwinnen van kanker. Wij dragen daar aan bij door state-of-the-art kankeronderzoek zo snel mogelijk door te vertalen naar de kliniek. Wij willen grenzen verleggen en zullen nooit stoppen met zoeken naar nieuwe behandelingen, nieuwe therapieën en nieuwe medicijnen. Onze patiënten plukken daar dagelijks de vruchten van.

Samen maken we kanker kansloos
We hebben al veel bereikt, maar er is nog aanzienlijk meer kennis nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen. Maar daar is geld voor nodig: voor meer onderzoek en voor geavanceerde apparatuur. Het Erasmus MC Kanker Instituut en zijn patiënten zijn voor dat geld mede afhankelijk van fondsenwerving, legaten, nalatenschappen en donaties van particulieren en bedrijven.

Mogen wij ook op u rekenen? Onze dank is groot.

Erasmus MC & Erasmus MC Foundation
Het Daniel den Hoed Fonds is onderdeel van de Erasmus MC Foundation. Het Erasmus MC wil leidend zijn in innovaties voor gezondheid. De Erasmus MC Foundation steunt deze ambitie door baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Samen voor een gezonde toekomst!

[espro-slider id=151356]

Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Bezoekadres:
Burgemeester S'jacobplein 51
3015 CA Rotterdam
Postadres:
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Burgemeester S'jacobplein 51, 3015 CA Rotterdam
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)
CASHVO