Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling

Directe hulp bij acute nood
Nooit eerder waren er zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking: 68,5 miljoen. Vanuit de 70 conflictgebieden in de wereld slaat elke 2 seconden één man, vrouw of kind op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Meer dan de helft van hen is kind.

Stichting Vluchteling biedt in ’s werelds ernstigste humanitaire crises hulpaan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden we levensreddende noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voedsel en schoon drinkwater.

Mensen vluchten omdat ze niet anders kunnen.  De overgrote meerderheid blijft in eigen land of regio, waar ze opvang vinden in vluchtelingenkampen of in stedelijke omgeving. Soms moeten we razendsnel in actie komen om levens te redden.

Hulp bij terugkeer en wederopbouw
De aard van crises verandert: ze duren langer en er zijn steeds meer mensen die hulp nodig hebben. Daarom bieden we ook langdurige humanitaire hulp, bijvoorbeeld door te zorgen voor onderwijs in vluchtelingenkampen of door psychosociale steun te bieden ter verwerking van traumatische ervaringen.

Daarnaast helpt Stichting Vluchteling wanneer mensen eindelijk weer naar huis kunnen. We ruimen landmijnen, herbouwen scholen en helpen mensen om werk te vinden. Zo dragen we bij aan hun terugkeer en de wederopbouw.

Een stem aan vluchtelingen
Maar soms is hulp bieden niet voldoende. Daarom geven we vluchtelingen een stem. We spreken ons publiekelijk uit voor hen, stellen misstanden aan de kaak en geven voorlichting aan het Nederlandse publiek.

Steun
Ons werk is alleen mogelijk dankzij de steun van donateurs. Wilt u ook helpen of meer informatie ontvangen? Ga naar www.vluchteling.nl of neem contact met ons op via info@vluchteling.nl of 070-3468946.

Stichting Vluchteling

Bezoekadres:
Laan van NOI 131
2593 BM Den Haag
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Laan van NOI 131, 2593 BM Den Haag
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)