Ook adverteren op Notaris-online.nl? Neem hier contact met ons op.
+31 495 45 00 95 Meld mijn organisatie aan
Terug

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap wil eeuwenoude agrarische cultuurgeschiedenis zichtbaar houden. Daarnaast wil zij ijveren voor een rijk geschakeerd en per streek verschillend cultuurlandschap in heel Nederland, buiten de steden en de natuurgebieden. Een landschap van deze tijd, met respect voor het verleden en voor de mensen die daar nu werken, wonen en recreëren.

De Vereniging stelt zich op het standpunt dat Nederland als vruchtbare delta de morele plicht heeft een aanzienlijk deel van haar voedselproductie op eigen grondgebied te produceren. Deze agrarische productielandschappen moeten ruimte bieden aan ook andere functies zoals cultuurhistorie, landschapsschoon, recreatie en biodiversiteit.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap wil inspireren en stimuleren. Ze doet dit met haar Informatiecentrum. In het Informatiecentrum komt u oog in oog te staan met levende dassen, en wandelt u langs 11 kenmerkende nederlandse cultuurlandschappen, in miniatuur, van de tuunwallen op Texel, tot de heggen in Zuid-Limburg.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap beschikt over het CBF-keur voor goede doelen. De vereniging is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 40145291.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Rijksstraatweg 174
6573 DG Beek-Ubbergen
Nederland
Telefoonnummer 024 - 684 22 94 E-mailadres info@nederlandscultuurlandschap.nl Website nederlandscultuurlandschap.nl

kaart