CAS

CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en andere ‘culturele’ evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook fiestas (‘patroonsfeesten’) onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.

CAS International, opgericht in 1993, is de grootste organisatie ter wereld die zich exclusief richt op het bestrijden van het stierenvechten en wrede patroonsfeesten. We hebben onze werkzaamheden onderverdeeld in projecten, samengesteld op basis van intensief onderzoek en samenwerking met zusterorganisaties in alle stierenvechtlanden. Een aantal voorbeelden van projecten, waar we op dit moment mee bezig zijn:

•    We lobbyen bij de Europese Unie en bij nationale en lokale overheden in Europa en Latijns-Amerika.
•    We organiseren conferenties over het stierenvechten en geven lezingen over het lijden van stieren tijdens stierengevechten.
•    Tijdens conferenties en buitenlandse reizen leggen we contact met lokale anti-stierenvechtorganisaties en dierenbeschermers.
•    We houden opiniepeilingen in de stierenvechtlanden om te zien hoe de bevolking over het stierenvechten denkt. Met de resultaten kunnen wij lokale politici ervan overtuigen het stierenvechten af te schaffen.
•    We verzoeken sponsors van stierengevechten om deze industrie niet meer te steunen.
•    We vragen gemeenten in de stierenvechtlanden om zich stierenvechtvrij te verklaren.
•    We geven voorlichting aan het Nederlandse publiek over de wreedheid van stierengevechten en fiestas met dieren.

CAS International ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften. We zijn door de Belastingdienst erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

 

 

CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

CAS
Bezoekadres:
Plein 22B
2511 CS Den Haag
Postadres:
Postbus 1312
3500 BH Utrecht
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Plein 22B, 2511 CS Den Haag
      [titel] => CAS
      [nr] => A
    )

)
×

Stel een vraag aan CAS International (Comité Anti Stierenvechten)

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Bedankt voor uw vraag, uw vraag is verzonden naar CAS International (Comité Anti Stierenvechten). Er is iets fout gegaan tijdens het versturen van uw vraag, probeer het opnieuw of neem contact met ons op.